„Teatrul Alexandru Davila din Pitești a participat cu spectacolul Experimentul P. în cadrul Festivalului Melpomene of Tavria, ajuns la ediția a XXI-a.

Manifestarea a fost organizată de Academia regională de muzică și dramă  „Mykola Kulisha” din orașul Kherson, Ucraina și s-a desfășurat între 17 şi 26 mai 2019.

La aproape o săptămână de la eveniment, ecourile încă nu s-au stins. Organizatorii au declarat că Experimentul P. a fost cel mai urmărit spectacol, iar publicul a înțeles exact subiectul datorită subtitrărilor în limbile engleza si ucraineană”, a anunţat teatrul din Piteşti.

În plus, am adăuga noi, în zona litoralului ucrainean al Mării Negre sunt mulţi localnici care cunosc limba română, cel mai cunoscut dintre aceştia fiind ex-preşedintele acestei ţări, Petro Poroşenko.

„Teatrul Alexandru Davila a fost caracterizat prin mobilizarea echipei artistice și tehnice, dând dovadă de profesionalism. Acest lucru a reieșit din reacția de uimire și mulțumire a audienței ucrainiene care a confirmat încă o dată calitatea spectacolului. 

Experimentul P. a fost vizionat de aproape 1000 de spectatori care au aplaudat minute în şir prestaţia artiștilor.

Subiectul spectacolului este cutremurător și reprezentativ, înfăţişând atrocitățile pușcăriilor de reeducare ale regimului comunist din anii ’50”, se mai arată în comunicat citat.

Chestii pe care şi ucrainenii le-au cunoscut, pe viu, în perioada URSS.

Petrecute în imediata apropiere, atât spațială cât și temporală, întâmplările constituie un subiect efervescent, cu atât mai mult, spectacolul însemnând un etalon pentru identificarea și recunoașterea practicilor de formare ale „omului nou”. 

sursa foto: Teatrul Davila Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here