Teatrul Alexandru Davila din Piteşti din Piteşti propune, la sfârşitul săptămânii, mai multe reprezentaţii, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Liviu Ciulei”, ediţia a II-a.
Pe scenă vor urca, de asemenea, şi actori de la Teatrul „Ioan Slavici” Arad și de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.
De menţionat că pentru spectacolul cu piesa „Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici”, programat sâmbătă de la ora 11,30, toate biletele s-au vândut, astfel că acesta se va juca cu casa închisă.
Redăm mai jos lista cu celelalte reprezentaţii, pentru care mai sunt bilete, aşa cum ne-a fost ea transmisă de Biroul de Relații Publice, Marketing și Organizare Spectacole a teatrului piteştean.
SÂMBĂTĂ 18 Noiembrie 2023
Spectacolul „FAMILIA TÓT”- TEATRUL CLASIC „IOAN SLAVICI” ARAD
Ora 19.00 – Sala Mare
Autor ÖRKÉNY ISTVAN
Traducerea CONSTANTIN OLARIU
Regia artistică SÂNZIANA STOICAN
Scenografia VALENTIN VÂRLAN
Durata spectacolului: 1h 55 min. (fără pauză)
Fără limită de vârstă
Distribuția ZOLTAN LOVAS, ANGELA PETREAN VARJASI, ANDREI ELEK, CALIȚA NANTU, CARMEN VLAGA BOGDAN
Acţiunea piesei se desfăşoară în vara anului 1942, în localitatea Mátraszentanna. Familia Tót, o familie obișnuită, are un fiu pe frontul rusesc. De dragul lui, pentru a-i asigura protecția superiorului direct, mama, tatăl și sora sa îl găzduiesc vreme de două săptămâni pe Maior. Acesta sosește la ei, cu o stare psihică precară, cu nervii zduncinați.
Demersul familiei Tót este unul esențial, căci de el depinde soarta fiului lor. Maiorul suspicios şi indignat la cel mai mic semn al oboselii, găseşte sensul şi frumuseţea vieţii în confecţionarea de cutii. Vizita lui spulberă însă ordinea și liniștea familiei și capătă semnificații profunde.
Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau accesând link-ul https://www.mystage.ro/bilete/familia-tot-4195/#/r=33649
DUMINICĂ 19 Noiembrie 2023
Spectacolul ,,AMINTIRI DIN COPILĂRIE”
Ora 11.30 – Sala Studio ,,LIVIU CIULEI”
Autor Ion CREANGĂ
Scenariu / Nicolae POGHIRC
Regia și scenografia / Anca DINU
Coregrafia / Liliana DRUGULESCU
Muzica / Liviu MANOLACHE
Vârsta recomandată/ peste 3 ani
Durată 45 minute
Distribuţia: MIHAI SAVU, ANDREEA BOTESCU-BOȚÎRCĂ, ALINA DIACONU/AURA FLOROIU, OLGA PODARU/CRISTINA MUSCALU, GEORGE SLĂTIOREANU, GABRIELA ROȘU, GOGU PREDA, IONUȚ OANȚĂ
Cu toții avem… ,,AMINTIRI DIN COPILĂRIE” și mulți dintre noi se regăsesc în memoriile lui Ion Creangă care au devenit, în opinia multor critici de specialitate, capodoperă a literaturii române. Eroul, Nică al lui Ștefan a Petrei, copilul cu părul bălai care îmbuna vremea, face tot felul de pozne pentru care trage ponoasele.
Mici și mari, spectatorii savurează cu poftă pățaniile din universul copilăriei celebrului scriitor.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/bilete/amintiri-din-copilarie-1693/#/r=33786
DUMINICĂ 19 NOIEMBRIE 2023
Spectacolul GÂNDEȘTE-TE LA AFRICA
Ora 19.00 – (Sala Mare)
Autor GORDON DRYLAND
Regia artistică ALEXANDRU BOUREANU
Asistența de regie NICOLAE VICOL & CĂTĂLINA VÎNĂTORU
Scenografia VANESSA BECA
Mișcare scenică RALUCA PĂUN
Light design Dodu ISPAS
Traducerea Raluca COANDĂ
Adaptarea scenică RALUCA PĂUN
Durata 1 h și 55 min. (fără pauză)
Vârsta minimă recomandată 12 +
Distribuția: MIRELA CIOABĂ, NICOLAE POGHIRC, COSTINELA UNGUREANU, CLAUDIU MIHAIL, RALUCA PĂUN
„Textul este cehovian în fibra sa. Trimiterea către Livada de vișini se impune vizibil. Și nu doar pentru subiectul vânzării unui teren [..] Într-un fel, prin textul ales, prin montare, Alexandru Boureanu aduce publicul, în special pe cel tânăr, în postura de a descoperi că lumea nu începe cu nicio generație, că Livada este disputată cu argumente, și într-un sens și în altul, dar, mai presus de orice ideologie, viața fiecăruia se scrie în cele mai neașteptate feluri.
Mizând pe procedeul lui Dryland, Boureanu țese o pânză amăgitoare. [..] Finalul spectacolului, ca în antichitatea cu zei, tulbură totul, răvășește ce fusese construit ca într-un joc de cuburi.[..]
Mirela Cioabă iese la rampă, cu o demnitate bine exprimată (inclusiv unbearable lightness of being), pentru cutremurătoarele confesiuni, gradate ca-n mitologie, față de receptorii greu de dislocat.
Păsările invocate în piesă, al căror sunet ar fi fost de auzit, sporadic, amintind pescărușul cehovian, vestesc drama originară. Thanatos și Eros, în noaptea de după catafalc, cu mamă și fiu. Gordon Dryland propune un inedit caz într-o vastă istorie a incestului, de la Levitic până la contemporanul său, Louis Malle, cu filmul Le Souffle au coeur, pecetluit ca o taină a unui moment nerepetat și închis într-o memorie.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau online https://www.mystage.ro/bilete/gandeste-te-la-africa-4192/#/r=33639
sursa foto: Teatrul Alexandru Davila Piteşti