Taxa de salubrizare naşte noi abuzuri; ultima victimă, un medic care lucrează într-un spital Covid din Capitală

Date:

Share post:

Recent introdusa taxă de salubrizare a dat naştere multor situaţii care pot fi descrise ca fiind abuzive faţă de cetăţeanul de rând. Despre aceste lucruri am scris şi noi, laolaltă cu alte mijloace media.

Zilele trecute, ne-a contactat dna Maria Viola Popov, proprietară a unui apartament în Piteşti, dar care locuieşte în Capitală, unde lucrează ca medic într-un spital Covid, Colentina.

Prinsă de vârtejul pandemiei departe de casă, dna doctor Popov n-a avut cum să fie la curent cu aberaţia municipalităţii, care a prezumat că într-o locuinţă au domiciliul şapte persoane (apropo, de ce şapte şi nu 12, sau 15?), aşa că s-a trezit datoare cu peste 1.000 de lei, pentru „salubrizarea” unui apartament unde nu locuieşte nimeni.

Cireaşa de pe tort: deşi dumneaei a depus, după ce a aflat că e necesară, o declaraţie în care arată că nu locuieşte nimeni în apartmentul din Piteşti, cică banii deja plătiţi sunt nerestituibili.

Seamănă deja a jecmăneală, şi nu credem că termenul e prea dur.

Redăm mai jos mesajul dnei Popov, cu speranţa că, totuşi, domnii din aparatul municipalităţii vor găsi o soluţie legală şi corectă pentru a rezolva problema restituirii banilor încasaţi, oricum, necuvenit.

„Am domiciliul in Pitesti dar locuiesc in Bucuresti deoarece aici este locul meu de munca – Spitalul Clinic Colentina. Lucrez deci in spital suport COVID (ca medic – n.r.). Si cred ca am spus totul referitor la timpul meu liber.

M-am lovit de două abuzuri savarsite de salariatii primariei Pitesti si doresc sa le aduc la cunostinta (despre celălalt abuz la care face referire cititoarea noastră, cu altă ocazie – n.r.).

Anul trecut prin hotararea Consiliu Local s-a decis sa se depuna declarative privind persoanele care locuiesc in fiecare apartament in scopul calcularii taxei de salubritate. S-a omis ca unii locatari nu stau in Pitesti si daca nu se respecta dreptul cetateanului de a fi informat, se vor savarsi abuzuri.

Constitutia Romaniei art 31 alin 2 indica obligatia autoritatilor publice de a asigura informarea corecta a cetateanului asupra treburilor publice si a problemelor de interes personal. Primaria nu a informat prin notificare scrisa iar administratia blocului a considerat ca nu este obligate sa informeze.

Ca urmare eu nu am avut acces la aceasta informatie si am platit fara sa stiu ca s-a calculate pentru 7 persoane, suma totala fiind 1078 lei. Domnii considera ca eu eram obligate sa ma informez.

Ce ar fi trebuit sa fac? Sa citesc presa locala ca sa raman informata? In putinul timp liber eu am citit articole ca sa putem sa ne aliniem la protocoale tratament anti COVID.

Mai mult decat atat. Am fost telefonic informata ca banii platiti pe noiembrie 2020 martie 2021 sunt nerestitutibili fiind pedeapsa ca nu am depus declaratia pana in 30 septembrie 2020.

Abuz fara margini. Si asta in conditiile in care exista aceasta pandemie, cand noi am fost suprasolicitati”.

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...