Acuzațiile care i se aduc preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au legătură cu firma austriacă Fujitsu Siemens Computers GmbH, care era  distribuitor al licențelor Microsoft, anunţă azi portalul de ştiri Hotnews.

Reamintim că procurorii DNA îl acuză pe dl Tăriceanu că ar fi luat şpăgi de aproximativ 800.000 de dolari SUA de la distribuitorul Microsoft.

Şpăgile ar reprezenta, potrivit procurorilor, 10% din valoarea contractelor şi ar fi fost folosite la finanţarea campaniei electorale a dlui Tăriceanu şi a partidului ALDE, pe care îl conduce.

Acuzele pe care DNA i le aduce lui Tăriceanu

„În…timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu.

Hotărârile de guvern, la care văd că face referire o parte din presă, prevedeau începerea procesului de inventariere a licențelor. Am promovat aceste HG în contextul în care Microsoft amenința că va da România în judecată, caz în care riscam ca statul român să piardă mulți bani.

În fața acestor evidențe, să vorbești despre acuzații de mită, este lipsit de sens”, s-a apărat dl Tăriceanu, printr-o postare pe facebook.

sursa foto: Microsoft

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here