Călin Popescu Tăriceanu, fost preşedinte al Senatului României, a fost azi trimis în judecată, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurparea de calităţi oficiale.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul senator PSD de Giurgiu Cristian Marciu.

Practic, Tăriceanu, în calitatea sa de preşedinte al Senatului, a refuzat să ia act şi să se conformeze unei sentinţe judecătoreşti datată 4 martie 2015.

Atunci a rămas definitivă și irevocabilă decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care senatorul Marciu era condamnat inclusiv la interzicerea de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică timp de 3 ani.

Ca preşedinte al Senatului, Tăriceanu nu a supus la vot în plenul Senatului adoptarea unei hotărâri de vacantare a locului de senator al lui Cristian Marciu, astfel că acesta a rămas senator (a încasat leafă, sume forfetare, a votat etc) deşi, legal, nu mai avea acest drept.

Legal ar fi fost ca în locul celui condamnat definitiv de Justiţie să intre în Senat următorul de pe lista PSD Giurgiu.

Procesul în care va fi judecat Călin Popescu Tăriceanu va începe, foarte probabil, după anul nou.

Actualmente, el nu mai deţine nicio funcţie publică. A candidat pentru Parlament pe lista Pro România, după ce partiduleţul său, ALDE, s-a desfiinţat de facto, dar n-a mai fost ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here