Ţara Statului degeaba: dintre toate proiectele de digitalizare finalizate, cu aplicare în sectorul public, doar 5% sunt folosite

Date:

Share post:

„Doar 5% din toate proiectele de digitalizare finalizate, cu aplicare în sectorul public din România, sunt  folosite în fapt. Aceasta este concluzia unei analize realizate de OVES Enterprise, companie românească de dezvoltare de software, înființată, în 2015, la Cluj-Napoca”, a informat azi portalul de ştiri de specialitate Digitalio.

„Procedura greoaie, birocraţia, lipsa de specialişti pentru analiza proiectelor, durata mare a procedurii de licitaţie şi a soluţionării eventualelor contestaţii, durata mare a implementării proiectelor fac ca, în medie, un proiect de digitalizare să dureze peste 5 ani, de la momentul începerii documentaţiei până la finalizarea implementării”, se mai menţionează în articolul citat.

Care ar fi explicaţia acestei stări de lucruri intolerabilă pentru o ţară europeană a anului 2022? O spune, în acelaşi articol, dl Mihai Filip, şeful companiei de software OVES Enterprise din Cluj-Napoca.

„De cele mai multe ori… lipsa de interes este principalul factor care pune piedică demarării proiectelor de digitalizare în sectorul public.

Spre exemplu, am trimis 50 de mail-uri către 50 dintre cele mai importante administraţii locale din România, în care ne oferim să punem la dispoziţia primăriilor, gratuit, servicii de consultanţă pentru proiecte de digitalizare. Până la acest moment, nu am primit niciun răspuns, niciun replay la email-uri”.

Articolul complet al celor de la Digitalio îl puteţi lectura aici.

Vizite4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...