Numărul de bugetari angajaţi în sectorul public din România a crescut constant de la instalarea la Putere a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, deşi liderii acesteia anunţaseră că vor „reforma” sistemul.
L-au reformat umflând schema de personal cu peste 15.000 de noi slujbaşi, după cum reiese din informaţiile făcute publice de Ministerul de Finanţe.
Potrivit acestor cifre, numărul de salariaţi din sistemul public din ţara noastră a crescut de la 1.249.283 la 1.264.843. O creştere de 15.560 de angajaţi.
Un exemplu în acest sens l-au oferit azi colegii de la publicaţia de specialitate Economedia. Potrivit unui articol publicat acolo, „Ministerul Fondurilor Europene (MIPE) își crește organigrama cu 536 de posturi, până la 1943, potrivit unui proiect de hotărâre care este pe agenda ședinței de luni a executivului Ciucă. O altă hotărâre prevede că numărul de posturi de la Ministerul Mediului crește cu 64, de la 484 la 548.
În plus, la Ministerul Mediului va mai apărea un post de conducere – un secretar general adjunct, care se alătură ministrului, celor 5 secretari de stat, secretarului general și celor doi secretari generali adjuncți care există deja în schemă”.
De menţionat că salariile în sectorul bugetar erau, în 2019, mai mari cu aproximativ 58% decât cele din sectorul privat, care plăteşte, în fapt, salariile nobilimii bugetare. De atunci şi până acum, discrepanţa aceasta s-a adâncit an de an.
În imagine, sediul Guvernului care „reformează” sistemul bugetar cu noi şi noi angajări.
sursa foto: gov.ro