Ţara arde, iar doamna Raluca Turcan se piaptănă

Date:

Share post:

După ce-a terminat cu urările de la mulţi ani adresate baronului von Bruckenthal, ministrul Muncii, Raluca Turcan, e frământată acum de o altă problemă, pe care o consideră importantă în acest moment.

Deși oamenii așteaptă cu nerăbdare să vadă o mărire a pensiilor sau o reducere a risipei bugetare, ministrul vrea să rezolve problema bonelor care nu își desfășoară activitatea pe baza unui contract de muncă. O fi şi asta o problemă de rezolvat…

Raluca Turcan a anunțat pe pagina sa de Facebook că a avut o întâlnire cu reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai mai multor instituții publice, precum Inspecția Muncii, ANOFM, Autoritatea Națională pentru Calificări, totul pentru a pune la punct modul în care legile din prezent ar putea fi revizuite pentru a corecta problemele prezente în acest sector.

Potrivit anunțului facut de ministrul Muncii, doar 37 de bone funcționează cu contract de muncă în România, chiar dacă există o lege cu aplicabilitate din 2017, care include acest timp de servicii în categoria serviciilor sociale.

Ministrul consideră că astfel de reglementări sunt necesare pentru a le oferi familiilor posibilitatea de a utiliza serviciile de îngrijire într-un cadru legal, care le apără de anumite riscuri ce apar de-a lungul timpului. De asemenea, se urmărește creșterea calității profesionale a persoanelor care se ocupă de supravegherea copilului, precum și creșterea încrederii pentru bone din partea părinților.

Pentru a oferi siguranța că problema bonelor este una cu întâietate în această perioadă, Raluca Turcan a transmis că deja există două acte normative menite să ajusteze legislația în vigoare, urmând ca acestea să fie completate cu soluțiile discutate în urma întâlnirii cu reprezentanții asociațiilor profesionale și ai instituțiilor publice menționate.

sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular