„Să îți placă să reconstruiești, iar rezultatul să fie rapid vizibil! Să vezi un os zdrobit în multe bucăți, iar tu să îi redai forma inițială! Să continui să te joci întreaga viață, dar în același timp să salvezi! Așa s-ar descrie, în puține cuvinte, meseria pe care o practică dr. Mihai Dinu”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean din Piteşti, semnat de purtătorul de cuvânt, Cristina Cazacu.

Născut la Caracal, a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova. Prima parte a rezidențiatului a parcurs-o la Spitalul Clinic Județean de Urgența Craiova, iar cea de-a doua, la Spitalul Județean din Pitești.

Din luna februarie lucrează alături de cei care i-au pus, pentru prima oară, bisturiul în mână și pe care îi consideră mentori.

“E un privilegiu să fac parte dintr-o echipă atât de bine închegată. Am cunoscut personalul de aici în ultimul an de pregătire. Rezidențiatul l-am început sub îndrumarea prof. univ. dr. Grecu Dan și a asist. univ. dr. Diță Răzvan, dar medicii de la SJUP mi-au pus bisturiul în mână.

Am fost foarte norocos să prind acea lege în baza căreia aveam șansa să optez pentru a face pregătire și în alte spitale din România. În multe orașe din țară, nu aveam mari oportunități pe plan social, dar nici profesional, de aceea am ales Piteștiul, cum am făcut-o și după ce m-am specializat.

Multă vreme părea doar un vis să lucrez alături de acești profesioniști. Din fericire, am optat pentru un post aici. Am trecut cu bine de examen, iar acum am ocazia să fiu în sala de operații, alături de unul dintre cei mai apreciați ortopezi, de dr. Gabriel Copciag. E mentorul meu, nu doar un șef și un OM extraordinar“, povestește dr. Dinu.

„La 5 ani, eram medic ortoped, la prima mea gardă”

Avea doar câțiva ani, când, văzându-și tatăl suferind, i-a încolțit ideea de a salva vieți. “Tatăl meu a făcut Școala Militară la Pitești (Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri de Tancuri – n.r.).

A participat la Revoluție, unde a fost rănit. Astfel, din dorința de a mă plimba cu trenul, ajungeam mai mereu cu el la București, la spital, pentru a fi îngrijit. O perioadă lungă am stat printre medici. Deși nu înțelegeam mare lucru, le analizam comportamentul.

Așa se face că, la scurt timp, petrecând un Revelion la țară, la bunici, toată noaptea am chemat-o pe bunica să vină cu o păpușă la control. La 5 ani, intrasem în rol.

Eram medic ortoped, la prima mea gardă. Îmi amintesc perfect că o intrebam continuu ce a pățit fetița, iar bunica îmi răspundea că s-a dat pe gheață, a căzut și și-a rupt piciorul. Ce părea pe atunci doar un joc, a devenit realitate. Nu a fost ușor, dar fiecare pacient vindecat mă face să înțeleg că orice sacrificiu a meritat”, a mai adăugat dr. Dinu.

În ce ne priveşte, ne bucurăm că la Spitalul Judeţean din Piteşti vin din ce în ce mai mulţi medici tineri. Poate că, proaspeţi fiind, mai deschişi la minte şi mai refractari la şpăgi, calitatea actului medical la Spitalul Judeţean din Piteşti va creşte.

Piteştenii merită acest lucru.

sursa foto: Spitalul Judeţean Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here