Tragedia tânărului de numai 22 de ani, care a murit azi la Spitalul Judeţean Sibiu, după ce a suferit crunt de frig pe munte, în zona Bâlea, a stârnit emoţii în întreaga ţară.

Băiatul, de loc din judeţul Sălaj, victimă a unui destin atât de tragic, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Se pregătea să devină medic şi să salveze vieţi.

Îl pasionau muntele, dar şi medicina de urgenţă şi tocmai de aceea a optat ca, încă din perioada studiilor, să muncească, în calitate de voluntar, la unitatea SMURD din Târgu-Mureş.

Locul unde însăşi ideea de SMURD s-a născut. El, însă, a murit azi, exact în ziua în care SMURD a împlinit 26 de ani. El abia împlinise 22.

„Era un băiat tare cuminte şi harnic. Avea tot ce îi trebuia ca să devină un medic bun. Păcat de el, Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a spus dna Hajnal Vass, asistent medical la unitatea SMURD din Târgu-Mureş, care a lucrat cu tânărul în cauză.

Plecase pe munte cu iubita lui (cea care a supravieţuit gerului, cu preţul câtorva degerături la mâini şi la picioare), şi ea studentă la Medicină, şi cu încă doi prieteni. Şi ei, viitori medici.

Din păcate, doar trei dintre ei vor putea, în anii ce vin, să salveze vieţi şi să aline suferinţe. Pentru băiatul de 22 de ani, Divinitatea a avut alte planuri. Planuri pe care noi, deocamdată, nu le putem înţelege.

sursa foto: facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here