Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat că l-a transferat pe tânărul jucător Szabolcs Istvan Kilyen, de la Viitorul Constanţa.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani a sosit în „Groapă” sub formă de împrumut, cu opţiunea clubului Dinamo de a-l cumpăra definitiv.

Kilyen, care joacă fundaş dreapta (la nevoie, şi mijlocaş lateral) e originar din Sovata, judeţul Mureş, şi a fost format ca fotbalist la Liceul cu Program Sportiv din Piteşti, iar mai apoi, din 2015, de şcoala de fotbal a lui Gheorghe Hagi.

Kilyen urmează îl înlocuiască la Dinamo pe Denis Ciubotariu, vândut de „câini” la CFR Cluj-Napoca

În sezonul 2018-2019, Kilyen a jucat, sub formă de împrumut, la echipa argeşeană CS Mioveni, unde s-a impus repede ca titular de drept. În tricoul Mioveniului, jucătorul a bifat 29 de apariţii în campionat şi două în Cupă, majoritatea ca titular pe flancul drept al apărării.

Per ansamblu, la Mioveni, Kilyen a lăsat impresia unui băiat serios, muncitor, preocupat de fotbal şi atât.

Szabolcs Kilyen are în palmares 6 selecţii la naţionala de juniori sub 17 ani a României şi altele două la cea sub 19 ani.

În imaginea de sus, Szabolcs Kilyen în tricoul lui CS Mioveni, într-un meci jucat sezonul trecut, la Cluj-Napoca, cu Universitatea.

sursa foto: FC Universitatea Cluj-Napoca, Instagram/Dinamo Bucureşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here