Tăietorii de eurofrunze la câini din Parlamentul European

Date:

Share post:

Ieri, în Parlamentul European a fost supusă la vot o lege, numită pentru refacerea naturii, care prevede, printre altele, refacerea suprafeţelor forestiere, ţinte precise pentru „înverzirea” oraşelor şi protecţia populaţiilor de albine.

Legea, în favoarea adoptării căreia a făcut apel la toţi colegii săi români, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (grupul Verzilor), a trecut cu greu de votul în plen: 336 voturi pentru, 330 împotrivă și 13 abțineri.

Cu o zi înainte de votul în plen, activistul civic Gabriel Ursescu (un român din Arad stabilit în Suedia, foarte activ în chestiuni ce ţin de anticorupţie şi de mediu), a vrut să-i sune pe fiecare dintre ceilalţi 32 de europarlamentari câţi are România, pentru a le cere să voteze în favoarea adoptării legii.

Întrucât Parlamentul European are sedii şi la Bruxelles, şi la Strasbourg, Gabriel Ursescu a sunat în ambele locuri, în speranţa că va putea transmite mesajul său către eurodeputaţii români, prin intermediul asistenţilor acestora de la cabinetele parlamentare.

Ce-a ieşit puteţi viziona aici, într-o înregistrare video realizată de dl Ursescu însuşi.

Pentru cei care nu au destul timp la dispoziţie, rezumăm noi: lui Gabriel Ursescu i s-a răspuns doar de la cabinetele parlamentare ale eurodeputaţilor Traian Băsescu (PMP), Gheorghe Falcă (PNL) şi Vlad Botoş (USR). La cabinetele celorlalţi 30 de europarlamentari români, şi de la Bruxelles, şi de la Strasbourg, telefonul a sunat în gol.

Unde erau angajaţii birourilor parlamentare?

Semn clar că la acele cabinete nu era nimeni, deşi era o oră (dimineaţa) la care amploaiaţii domnilor europarlamentari ar fi trebuit să se afle la muncă. Cu atât mai mult cu cât a doua zi era sesiune de plen.

De menţionat că, pentru buna funcţionare a cabinetelor fiecărui europarlamentar, Parlamentul European alocă lunar peste 32.000 de euro. De la 1 ianuarie anul acesta, suma maximă disponibilă pentru toate costurile ocazionate de recrutarea asistenților personali este de 28.412 euro lunar.

Bani la care se adaugă alţi 4.778 de euro pentru chirii, aparatură de birotică, facturi de utilităţi etc, pentru cabinetele parlamentare din ţara de origine a fiecărui eurodeputat. Potrivit, site-ului Parlamentului European, unde publicarea listelor cu asistenţii (consilierii) fiecărui eurodeputat e obligatorie, cei 33 de aleşi români au angajaţi, fiecare, între 1 şi 4 asistenţi.

Cei mai mulţi dintre aceştia, însă, nu erau la locurile de muncă atunci când Gabriel Ursescu i-a sunat. Lista eurodeputaţilor români din mandatul 2020-2024 o puteţi găsi mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...