Tabără naţională de pregătire a câinilor Salvamont, pe Transfăgărăşan, la cota 2000

Date:

Share post:

„Până pe 2 noiembrie, la Baza Salvamont Argeș de la Cota 2000 (pe Transfăgărăşan -n.r.), are loc Tabăra Națională de pregătire a unităților canine pentru căutarea în mediu natural”.

Informaţia a fost furnizată de Consiliul Judeţean Argeş.

„În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, la baza de la Cota 2000 a Salvamont, de pe Transfăgărășan, se desfășoară o tabără națională de pregătire pentru căutarea în mediul natural.

Este condiție obligatorie de menținere a brevetului de câine de avalanșă și mediul natural. Această tabără de pregătire de vară este una obligatorie pentru menținerea brevetului câinilor salvatori.

Noi organizăm această tabără de două ori pe an, aici, pe Transfăgărășan.  Anul acesta, prima a fost organizată în luna iunie. La această tabără din această perioadă, avem conductori și câini din șapte județe.

Vestea bună este că pregătim și o nouă generație de câini salvatori, și în Argeș și în alte județe. Așa că, ceea ce am pornit de la Argeș s-a extins la nivelul întregii țări, La acest moment avem 31 de brevete”, a declarat Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș.  

„La antrenamente a asistat și cățeii cei noi (foto) ai Salvamont Argeș, inclusiv nepoata lui Helios, primul câine din România care a obținut brevetul de câine salvator”, a mai transmis CJ Argeş.

sursa foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...