Ieri după-amiază, FC Argeş a pierdut meciul de pe teren propriu, jucat împotriva lui Dinamo, scor 1-2. „Câinii” conduseseră cu 1-0, Mediop a egalat după pauză, dar Sorescu a marcat golul victoriei pe final de meci.

Partida, jucată pe o ploaie torenţială, pe alocuri, a fost în general echilibrată, cu ocazii de ambele părţi, dar a fost una în care Argeşul a ratat o bună şansă de a-şi securiza locul de baraj pentru Europe Conference League.

După meci, părerile microbiştilor argeşeni par să fie împărţite. Unii, tabăra majoritară, acuză că a fost un meci trucat, în care FC Argeş a cedat deliberat cele trei puncte lui Dinamo. Alţii consideră, însă, că FC Argeş şi-a atins limitele şi că e mulţumitor simplul fapt că echipa s-a salvat matematic de la retrogradare.

Din „lotul” deplasat la muzeu înaintea meciului cu Dinamo au lipsit Malele şi Maric

Argumente au ambele tabere. Cei care merg pe varianta „blatului” acuză (pe lângă lipsa de combativitate a echipei) lipsa de pe teren a doi dintre cei mai buni fotbalişti, Cephas Malele şi Luka Maric. Despre Malele se ştie deja că e cu gândul spre alte zări, el având mai multe oferte după expirarea angajamentului cu FC Argeş. Despre croatul Maric (câştigător al Cupei Ligii cu Dinamo, în 2017) am aflat doar ce spunea primarul Cristian Gentea, că ar lovit. Sau s-ar fi dat lovit.

De altfel, ambii jucători au lipsit din „lotul” deplasat de primarul Gentea în vizită la Muzeul Judeţean, în preziua meciului. În lipsa unei explicaţii oficiale, credibile, privind absenţele lui Malele şi Maric, suporterii lui FC Argeş au tot dreptul să bănuiască orice. Inclusiv aranjamente de culise la meciul respectiv.

De cealaltă parte, tabăra care nu crede în varianta blatului cu Dinamo, ci mai degrabă în neputinţa lui FC Argeş, e de părere că Dinamo nu ar avea la ora asta ce să ofere Argeşului în schimbul celor trei puncte. Financiar vorbind, Dinamo e la pământ de când cu „investitorii” spanioli şi trăieşte doar din banii suporterilor.

Oricare ar fi adevărul, a supărat lipsa de ambiţie şi de dăruire în joc a celor care au îmbrăcat ieri tricoul cu chipul lui Dobrin pe el. Nu cu multă vreme în urmă, astea erau armele cele mai puternice ale lui FC Argeş.

În imaginea de sus, Greab intervenind excelent la o centrare adresată vârful dinamovist Nemec.

sursa foto: FC Argeş Piteşti, Gabriela Neacşu

1 COMENTARIU

  1. Un lucru e clar,băgați bani seriosi si formati o echipa competituva pt sezonul urmator.Poate sa începeți cu un antrenor cu licenta PRO luata.Am văzut, pe cei doi,au niste limite.Contractele jucătorilor pe cel putin ,1 an jumătate.Jucatori buni,mai buni decât ce avem ,acum.Fara sa mai împrumutati de .la WC.SB,CRAIOVAetc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here