Astăzi, 93 de persoane din Argeş dar şi din alte judeţe au fost ridicate de mascaţi şi duse la DIICOT Vâlcea pentru audieri, într-un caz de infracţiune informatică.

„Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurori ai DIICOT Vâlcea au efectuat 51 de percheziţii domiciliare pe raza a opt judeţe şi în Bucureşti pentru destructurarea unor grupări infracţionale. Descinderile au avut loc în Vâlcea, Mureş, Bacău, Argeş, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal vizând destructurarea unor grupuri infracţionale organizate specializate în fraudă informatică, spălare de bani şi fals informatic”, anunţă într-un comunicat de presă DIICOT.

Din cercetările anchetatorilor se pare că, din primăvara anului 2017, în judeţul Vâlcea ar fi acţionat mai multe grupări infracţionale, specializate în fraudă informatică şi spălare de bani.

Cum spune şi comunicatul de presă de la DIICOT, în activitatea infracţională au fost implicate cel puţin 93 de persoane, având diferite roluri. Aceştia aveau ca scop controlarea a 200 de conturi bancare deschise în România şi în alte nouă ţări din Europa, dar şi în Mexic.

Numărul părţilor vătămate se ridică la peste 500 de persoane, iar prejudiciul este de trei milioane de euro. Suspecţii ar fi procurat acte de identitate false, după care au plecat în diferite ţări din Europa ca Italia sau Spania, de unde, prin mijloace ilegale obţineau credite de la mai multe bănci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here