Suspect de Covid la Spitalul Judeţean Piteşti: „Ești băgat în corturile groazei și, dacă nu ai fost infectat, te infectezi sigur din cauza mizeriei”

Date:

Share post:

De la începutul epidemiei, apoi pandemiei de coronavirus, în presa argeşeană au apărut mai multe articole care incriminau condiţiile proaste de tratamet oferite pacienţilor, infectaţi sau suspectaţi a fi infectaţi cu coronavirus (covid 19).

Noi nu am scris despre astfel de cazuri, deşi ne-au fost sesizate câteva. Am presupus că e vorba de cazuri izolate, că reacţiile, subiective prin definiţie, pot fi distorsionate etc.

Sunt, însă, mai ales de la o vreme încoace, cam multe astfel de cazuri în care pacienţii se plâng că sunt trataţi în condiţii departe de cele aşteptate într-un spital judeţean cum e cel din Piteşti.

Reproducem mai jos cele trăite de doamna Gina Proca din Piteşti, aşa cum dumneaei însăşi le-a povestit, în scris, pe reţeaua Facebook.

Facem menţiunea că sublinierile ne aparţin.

„Bătaie de joc, pur și simplu!!! De dimineață (e vorba de ieri – n.r.) de la ora 8,30 (aproximativ) sunt la spitalul județean din Pitești. Sunt, vorba vine, pentru că de peste 12 ore stau și aștept.

S-a spus la știri că sunt multe cazuri de coronavirus in Arges. Da, sunt pentru că ne țin ca pe animale! În cortul unde am ajuns de dimineață, a mai ajuns peste câteva zeci de minute o altă pacientă.

După ce a plecat, nimeni nu a venit să curețe după ea; a venit o altă pacientă și au pus-o în patul respectiv pur și simplu!!! (Cred că nici patul meu nu a fost dezinfectat cine știe de când!).

Nu avem dezinfectant de niciun fel, masca e tot cea cu care am venit de acasă; indiferent ce întrebăm nu se spune pur și simplu „așteptați!” Și așteptăm cu orele… În curând cu zilele!!!

Scaune rupte, PET-uri aruncate pe jos

Stăm neconfirmați și confirmați în aceeași zonă – mai devreme era un bărbat în cortul de vis-a-vis, confirmat, care a fost trimis în alt județ că nu mai sunt locuri aici. Nu te poți spăla pe mâini decât la toaletă, singura toaletă pentru toată lumea, confirmată sau nu cu virusul.

Noroc că am puțin gel dezinfectant de acasă, deși nu știu cât mai ajută… Paturile le vedeți, nu poți să stai pe ele!!! Mai rămâne să pozez și toaleta, trebuie să îmi fac curaj sa ajung iar acolo.

Spun că sunt multe cazuri, și sunt, pentru că, o dată ajuns aici, nu mai contează de ce suferi. Automat ești băgat în corturile groazei și, dacă nu ai fost infectat, te infectezi sigur datorită mizeriei, lipsei de interes, etc.

Ești considerat bolnav și gata, nu mai dezinfectează nimeni ca să nu te îmbolnăvești tu, suspectul. Pentru că, odată ajuns aici, așa cum am spus, ești condamnat. După mai bine de 12 ore, nici nu cred că mai contează că rezultatele (mele) au fost neconcludente… Sigur în atâtea ore de stat aici m-am infectat!!!

E dezolant să fii tratat într-un astfel de spaţiu

P.S. După ce am inceput sa mă plâng de toate cele de mai sus, mi s-au spus că am internarea făcută și că voi fi mutată pe o secție… Iar după asta alte teste, probabil.

Pentru idioții care nu cred în existenta coronavirusului, va spun că EXISTĂ! Și se pare că ocolește proștii… pentru că eu am respectat toate regulile posibile și imposibile și tot trebuie sa trec pe aici. Am fost cuminte mereu, să nu supăr pe nimeni, dar NU MAI POT.

Condițiile de aici sunt sub orice limită. Nu s-a spus că asta este situația în toată țara – adică este la fel peste tot???

Între timp a mai trecut o oră și tot mai aștept… Sunt in continuare suspectă – cu testul neconcludent. Mă rog, rezultatul. Am uitat sa spun că tușeam de vreo 2 zile, suspectam o răceală și așa am ajuns aici.

De azi-dimineață e tot așa, noroc că nu mi s-a înrăutățit starea. Nici o pastilă, nimic. Analize și așteptat cu orele.

Să fim sănătoși cu toții!”, a scris dna Gina Proca.

Am transmis mai departe spusele dumneaei purtătoarei de cuvânt a Spitalului Judeţean Piteşti şi, fireşte, vom publica opinia celor de acolo de îndată ce-o vom primi.

sursa foto: Facebook/Gina Proca

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular