Turneul olimpic de fotbal din Japonia, care a început azi cu primele jocuri din faza grupelor, a oferit microbiştilor câteva surprize imense. Prima a venit din partea reprezentativei Spaniei, care nu a izbutit decât o remiză alba în faţa naţionalei Egiptului, în ciuda faptului că ibericii au dominat copios meciul, de la un capăt la celălalt.

Apoi a venit rândul Australiei să detoneze bomba grupelor: a învins Argentina, una dintre marile favorite la câştigarea turneului, cu scorul de 2-0. „Am şocat lumea”, a spus golgeterul australian Lachlan Wales (foto sus), autorului primului gol al Australiei, pentru site-ul Fox Sports. De menţionat că Argentina a jucat din minutul 45 cu un om în minus (scorul era atunci 1-0 pentru Australia), fundaşul Ortega fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Richarlison a marcat de trei ori în poarta nemţilor, în primele 30 de minute ale meciului

Tot o surpriză poate fi considerată şi victoria Braziliei împotriva Germaniei, deşi scorul n-o arată: a fost 4-2 la final, dar Brazilia avea deja 3-0 după o jumătate de oră de joc, printr-un hatt-trick reuşit de Richarlison, atacantul de 24 de ani al lui Everton. Şi şi-a permis chiar luxul să rateze un penalty, la finalul primei reprize. Germania a fost de nerecunoscut; practic, n-a mişcat nimic decât atunci când brazilienii, la adăpostul avantajului confortabil luat în primele 30 de minute, au lăsat-o mai moale şi le-au permis şi nemţilor să joace.

Naţionala noastră va avea meci greu cu Coreea de Sud, pentru că asiaticii au pierdut surprinzător în faţa Noii Zeelande, scor 0-1. Pentru coreeni, o înfrângere în faţa României ar echivala cu eliminarea din competiţie. Chiar şi un egal i-ar putea trimite acasă pe următorii noştri adversari, aşa că România-Coreea de Sud se anunţă o partidă încinsă. Din grupe se califică doar primele două clasate.

sursa foto: Fox Sport Australia, Facebook/Fluminense Rio de Janeiro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here