După cum majoritatea piteştenilor ştie, de câteva zile municipalitatea a demarat o acţiune amplă de dezinsecţie pe raza întregului oraş, sufocat de vestiţii tigri ai platanului, dar şi de ţânţari şi alte insecte.

Numai că, după câteva astfel de „treceri”, cum le spune Primăria oraşului, eficienţa dezinsecţiei nu prea se vede.

Mai mulţi piteşteni ne-au informat că, în mai multe cartiere din oraş, nu umai că n-au dispărut insectele, dar, dimpotrivă, pe alocuri par chiar mai vioaie.

De altfel, spaţiul virtual e plin de astfel de remarci. „În Prundu sunt mai multe insecte decât înainte”, reclama cineva. „La fel şi pe Teilor…în Găvana 3, la Gara Sud etc”, zice altcineva.

„Tunurile” Primăriei arată ameninţător, dar tigrii platanului şi ţânţarii nu prea se sinchisesc

„Cred că le-au dat vitamine (tigrilor platanului – n.r.), că sunt mai mulţi şi mai activi ca înainte!”, afirmă dna Odetta Ştefănescu.

În zona centrală (bdul Republicii, Casa Cărţii) şi în cartierele Trivale şi Prundu am constatat, la rându-ne, acelaşi lucru: tigrii platanului sunt mai vioi şi mai zglobii ca niciodată.

De cealaltă parte, municipalitatea a spus mereu că foloseşte (ca insecticide) substanţe conforme, aprobate de Ministerul Sănătăţii, optime pentru astfel de dezinsecţii.

Probabil, lipsa de eficienţă consttată rezidă în numărul insuficient (încă) de stropiri, aşa că sunt şanse mari ca dezinsecţiile să continue, până la obţinerea de rezultate dorite.

sursa foto: Primăria Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here