Probabil, celor mai mulţi dintre dumneavoastră numele Leo Varadkar nu le spune nimic. Nici nouă nu ne spunea, până ieri, când am citit o ştire de agenţie despre acest om, care e prim-ministrul Irlandei. Şi mai e şi medic de meserie.

Leo Varadkar, fiu al unui medic şi al unei asistente, a decis să practice din nou medicina, astfel că s-a reînregistrat ca medic generalist (părăsise sistemul în 2013) și va lucra o tură pe săptămână, pentru a ajuta în perioada pandemiei de coronavirus, potrivit unei depeşe a agenţiei de presă Reuters.

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a lăsat politica pentru halatul alb, pentru a-şi ajuta foştii colegi medici

La noi în ţară, un gest similar a făcut senatorul USR de Arad Adrian Wiener, de asemenea, medic de profesie. Dumnealui a ales să lase, deocamdată, politica şi a revenit la Arad, la Spitalul Judeţean, unde muncise înainte să intre în politică, ca să-şi ajute colegii medici de acolo, în lupta cu coronavirusul.

Senatorul USR, Adrian Wiener, medic de profesie, s-a întors să lucreze la spitalul din Arad.

„Mi s-a părut firesc să revin ca medic, mai ales acum când 24 de cadre medicale sunt infectate, pacienţii sunt din ce în ce mai mulţi, lucrurile merg foarte greu. Acum e momentul să dovedim cu toţii că merităm aprecierea societăţii şi că nu întâmplător suntem ceea ce suntem: medici”, a declarat, simplu, dr. Adrian Wiener.

Senatorul dr. Adrian Wiener a lăsat şi el politica, revenind la Spitalul din Arad, să-şi ajute foştii colegi de serviciu în lupta cu coronavirusul

Venind mai spre locurile noastre, la Argeş, avem şi noi un politician (muuult mai cunoscut decât Adrian Wiener) care e de profesie tot medic: pe deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”.

Am încercat de câteva zile să aflăm pe la ce spital din judeţ sau din ţară s-o fi dus să dea o mână de ajutor, în calitate de medic, dar, spre ruşinea noastră, n-am izbutit să aflăm.

surse foto: Facebook/Leo Varadkar, Adrian Wiener, PSD Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here