Stilul Iohannis: primul pas spre rezolvarea crizei politice este o amânare

Date:

Share post:

Președintele Klaus Iohannis intervine, din nou, în politică și apără, ca de obicei, Partidul Național Liberal, pe care-l victimizează, considerând că ar fi singurul care ar scoate România din criza actuală şi din cele care stau să apară.

Nu e prima dată când președintele României își manifestă public considerentele în legătură cu ceea ce se întâmplă în viața politică. Ba mai mult, Klaus Iohannis nu s-a sfiit niciodată să arate că este un înflăcărat susținător al PNL, partid pe care l-a şi condus, de altfel, şi din partea căruia a candidat la Preşedinţia ţării.

După ce moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu a trecut, mai multe fețe politice, apropiate ale fostului Superman, au postat mesaje de regret pe paginile de socializare. Nu avea cum să lipsească domnul președinte, care l-a susținut pe Cîțu în toate momentele importante.

Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook un text în care condamnă decizia celor trei partide politice, PSD, AUR şi USR, de a vota moțiunea de cenzură, căci, spune el, pe lângă criza provocată de pandemie şi criza prețurilor la energie, acum s-a provocat și o criză politică. Ceea ce, aparent, nu vede nici Iohannis este faptul că această criză politică a fost pricinuită tocmai de nepăsarea și orgoliul PNL-Cîţu, girate de domnia-sa preşedintele.

Dintre toate partidele care s-au aliat, USR este cel mai blamat de către șeful statului, fiind considerat vinovat de trădare: “Situația a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. USR a fost parte din coaliție, a plecat din guvern și a votat moțiunea împreună cu PSD și AUR. Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie”, notează președintele țării pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis şi-a încheiat postarea, anunţând că primul pas spre rezolvarea crizei politice este o amânare a consultărilor. Fix ca-n bancul acela cu pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese: preşedintele a anunțat că abia săptămâna viitoare va convoca primele consultări cu partidele politice, în vederea desemnării unui premier.

Nu cu mult timp înainte se zvonea că şeful statului ar dori un interimat foarte lung al lui Florin Cîțu, astfel încât sforile decizionale să fie trase tot de la Cotroceni.

sursa foto: Preşedinţia României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...