„Centrele de carantină sunt un concept relativ nou chiar și pentru țări dezvoltate. De aceea nu este de mirare că autoritățile române au gafat pe bandă rulantă atunci când au trebuit să le implementeze… uneori, au încălcat drepturi fundamentale ale cetăţenilor săi și au pus în pericol chiar sănătatea celor pe care pretindeau că-i protejează”, scrie jurnalista Carmen Dumitrescu, într-un articol publicat pe pagina reţelei de presă locală PressHub.

„În unele orașe din țară au fost înființate centre de carantină în care s-a locuit la grămadă, uneori fiind vorba de 8 persoane în aceleași camere sau de 80 de persoane care au împărțit, pe toată durata carantinei, aceeași toaletă….

… însă, „avem în Constituție articolul 34, și anume Dreptul la Ocrotirea Sănătății, care este garantat și statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și sănătății publice. Iar dacă sunt oameni care s-au îmbolnăvit în timpul carantinei instituționalizate, n-au decât să ceară despăgubiri”, zice dl Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale a României.

Puteţi citi tot articolul din care am citat accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: www.presshub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here