Statul chinez a intrat, oficial, pe piaţa infrastructurii rutiere din România

Date:

Share post:

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a semnat, la finele săptămânii trecute, acordul-cadru având drept obiect „Lucrări de întreţinere periodică multianuală-covoare asfaltice executate la cald pentru reţeaua de drumuri naţionale din cadrul DRDP Iaşi, lotul 5, SDN Focşani”, cu compania chineză Sinohydro Corporation Limited, a anunţat agenţia de presă Agerpres.

Chinezii au câştigat licitaţia oferind preţul de 77,06 milioane lei (aici se adaugă TVA). Contractul în acest sens se va semna în cursul acestei săptămâni. Practic, el vizează reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Vrancea.

Sinohydro Corporation Limited este una dintre firmele componente ale concernului Power China International Group Limited, având capital majoritar de stat.

Este pentru prima oară când o companie din China reuşeşte să îşi adjudece efectuarea unor lucrări de infrastructură rutieră în România. Pentru statul chinez, acest debuşeu este unul extrem de important, mai ales dacă lucrările efectuate vor fi de bună calitate, iar termenele de execuţie, respectate.

Multă lume ar putea privi cu speranţă înspre companiile din China, după ce veşnicii câştigători ai lucrărilor de profil de la noi (Strabag, Astaldi, Max Boegl, Swietelsky etc) au eşuat permanent în a construi la timp şi în condiţii corecte şoselele şi autostrăzile respective.

Prezenţa chineză, în premieră la noi în ţară, i se datorează în bună măsură liderului PSD, dl Liviu Dragnea. Dumnealui a militat deschis pentru atragerea firmelor chineze în România.

„China reprezintă un partener de nădejde pentru Europa, iar eu consider că Europa Centrală şi de Est reprezintă poarta cooperării economice şi comerciale dintre cele două continente, cu cei doi piloni importanţi ai săi, China, pe de o parte, şi Uniunea Europeană, de cealaltă parte”, spunea dl Dragnea (citat de G4Media), anul trecut, la evenimentul „Dialogul partidelor politice China – Ţările Europei Centrale şi de Est”, organizat de PSD la Bucureşti.

Imaginea este de arhivă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....