Din luna mai, staționarea dubelor pe domeniul public sau în parcările destinate autoturismelor, pe raza oraşului Piteşti, este interzisă. Astfel, hotărârea Consiliului Local a intrat în vigoare de la 1 mai 2021, iar în următoarea perioadă vor avea loc acțiuni de depistare, prevenire, constatare și sancționare a conducătorilor auto ce nu respectă prevederile legale.

”Serviciul Siguranță Rutieră – Poliția Locală Pitești – reamintește cetățenilor că, în conformitate cu modificarea H. C. L. nr. 60 din 2016, aprobată în cadrul ședinței ordinare din 25.02.2021, este interzisă „ocuparea domeniului public, prin staționarea sau parcarea vehiculelor pentru transport persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 t și pentru cele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 2 t, aparținând persoanelor fizice și juridice, în parcările publice destinate autoturismelor, parcărilor de reședință din jurul imobilelor de locuit, parcărilor aferente bulevardelor și pe carosabilul străzilor din Pitești, cu excepția cazurilor când se face aprovizionarea”.

Scopul prezentei hotărâri se raportează la următoarele cerinţe:

  • asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă a traficului rutier;
  • asigurarea condiţiilor de conservare şi de protejare a mediului natural;
  • asigurarea administrării în condiţii de eficienţă şi de protejare a infrastructurii rutiere.

Poliția Locală Pitești recomandă conducătorilor auto să respecte normele legale pentru asigurarea unui climat civilizat de circulație în municipiul Pitești”, a informat Primăria Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here