De mai multă vreme, suporterii echipei FC Argeş îşi exprimă, fie în mediul virtual, fie la stadion, prin afişarea de pancarte, dorinţa ca echipa (şi oraşul) să aibă un stadion nou. „Piteştiul are nevoie de un stadion nou” e o inscripţie văzută, de ceva vreme, la fiecare meci jucat de alb-violeţi în Trivale.

Dorinţa suporterilor e îndreptăţită, drept dovadă că şi primarul Piteştiului şi al echipei FC Argeş a preluat-o, a inclus-o în programul său electoral şi, ca un om de cuvânt ce este, a promis oraşului un stadion nou.

Până una, alta, însă, va trebui să ne consolăm cu stadionul vechi, existent. Care poate că nu-i chiar cel mai urât din câte sunt pe la primă ligă de fotbal de la noi, dar care, probabil, e unul dintre cele mai murdare. Şi înainte de meci, şi (sau, mai ales) după meciuri.

Imaginile din galeria foto de mai jos, realizate de colegul Bogdan Dumitru, vorbesc de la sine şi n-au nevoie de explicaţii. Curăţenie la stadion ori nu se face, ori se face doar la tribuna VIP, iar în rest… Dumnezeu cu mila. Din cişmeaua aia ruginită nici câinii fără stăpân nu beau apă, domn’ primar. Iar bălăriile iţite printre dalele de beton montate de pe vremea când juca încă bietul Dobrin mai trebuie şi ele curăţate.

La fel de adevărat e, însă, şi faptul că şi cei care fac curăţenie la stadion ar trebui un pic ajutaţi de noi toţi, printr-un comportament de minim bun simţ-

Vrem o ţară ca afară, vrem şi stadioane ca afară, dar scuipăm coji de seminţe pe jos, aruncăm ambalajele şi chiştoacele de ţigară pe oriunde, numai la coş nu (nici coşurile alea nu prea-s atâtea câte ar fi necesare, poate). Cam ăştia suntem. Pozele de mai jos nu-s altceva decât radiografia a ceea suntem, de fapt: nişte necivilizaţi cu ifose.

Concluzia noastră e că, înainte să vrem atât de insistent un stadion nou, ar trebui mai înainte să ne îngrijim de cel existent, să nu mai arate ca o cocină, ci ca o arenă a unei echipe respectabile.

Galerie foto stadion Nicolae Dobrin, Piteşti, poze realizate în data de 5 octombrie 2021

sursa foto: Bogdan Dumitru/ArgesulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here