Spitalul Judeţean din Piteşti, plin ochi cu bolnavi Covid

Date:

Share post:

Aproape toate cele 126 de paturi de care dispune Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, pentru tratarea bolnavilor de Covid, sunt azi ocupate, ne-a transmis azi purtătorul de cuvânt al unităţii, Cristina Cazacu. „Excepţie fac doar cele 15 paturi din secţia de Psihiatrie, unde pot fi internaţi doar cei infectaţi cu coronavirus care suferă şi de afecţiuni psihice”, a mai precizat dna Cazacu.

În afara pacienţilor din judeţul Argeş, la „judeţeanul” din Piteşti mai sunt internate alte trei persoane din afara judeţului: câte una din Bucureşti, Prahova şi Dolj.

Situaţia cea mai gravă e la secţia de Anestezie-Terapie Intensivă, acolo unde locurile destinate pentru cazurile grave de Covid au fost integral ocupate până azi. „Toate cele 15 paturi erau ocupate. Azi, din păcate, un pacient a murit şi s-a eliberat astfel un pat”, a explicat purtătoarea de cuvânt.

Capacitatea de a primi şi trata bolnavi infectaţi cu coronavirus a Spitalului Judeţean din Piteşti este, astăzi, aproape integral atinsă, ceea ce înseamnă că, dacă tendinţa de creştere a numărului de infectări (doar azi au fost raportate 62 de cazuri noi) se mai menţine 2-3 zile, spitalul nu va mai putea face faţă şi va fi obligat să caute paturi disponibile la spitalele din judeţele învecinate.

În total, în spitalele Covid din judeţul Argeş erau internaţi azi la prânz 200 de pacienţi, faţă de numai 168, câţi erau înregistraţi ieri, potrivit raportărilor oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...