În ședința Consiliului Județean Argeș din această săptămână s-a aprobat hotărârea privind… instalarea unui rezervor de stocare a apei din sursă proprie, la Spitalul Județean de Urgenţă Argeș din Piteşti.

Deşi în comunicatul de presă al Consiliului Judeţean, cel care va finanţa investiţia, nu se spune explicit acest lucru, probabil că rezervorul, care e menit să asigure apa necesară unei intervenţii anti-incendiu sau, la nevoie, necesarul de consum al spitalului pentru 2-3 zile, are şi rolul să reducă gradul de dependenţă al unităţii de apa furnizată de Apă Canal 2000 SA Piteşti. Firmă care, la adăpostul monopolului, îşi permite adesea să livreze când apă limpede, când roşie, când maro sau gri etc.

„Noul rezervor va fi amplasat în circuitul general al apei și va fi alimentat din sursă proprie – prin forajul existent – și de la rețeaua exterioară de distribuție apă a spitalului, astfel încât apa să fie în permanenţă proaspătă… Apa potabilă din rezervorul de stocare, introdusă în circuitul de distribuţie de apă potabilă, va fi dezinfectată prin clorinare și cu o instalaţie cu raze ultraviolete”, se precizează în comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Argeş.

„Clădirile aferente Spitalului Județean de Urgență Pitești au o singură alimentare cu apă potabilă din reţeaua de distribuţie (apă potabilă) stradală a municipiului Piteşti, exploatată de către S.C. Apă Canal 2000 S.A., precum și un foraj prevăzut cu stație de tratare cu Zeolit (un schimbător de ioni, pentru cunoscători – n.r.), stație de clorinare și un rezervor de 80 mc., a cărui capacitate nu este conformă normativelor în vigoare”, se mai menţionează în documentul citat.

Lucrarea va costa 455,7 de milioane de lei (puţin peste 90 de milioane de euro) şi urmează să fie finalizată în aproximativ o jumătate de an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here