Spitalul Judeţean din Piteşti, în stare de asediu Covid. Prefectura caută soluţii pentru suplimentarea paturilor

Date:

Share post:

Cu doar o lună în urmă, semnalam faptul că aproape toate paturile disponibile la Spitalul Judeţean din Piteşti, pentru tratarea bolnavilor de Covid (126 în total), sunt ocupate. Excepţia făceau, atunci, „cele 15 paturi din secţia de Psihiatrie, unde pot fi internaţi doar cei infectaţi cu coronavirus care suferă şi de afecţiuni psihice”, după cum ne spunea purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu.

Azi, sunt ocupate toate şi acelea. La secţia de Anestezie-Terapie Intensivă (Reanimare), de mai bine de două săptămâni nu mai existî niciun pat liber. Singura modalitate prin care se mai eliberează câte un pat e, din păcate, atunci când mai moare câte un pacient. În plus, ceilalţi pacienţi, suferinzi de alte afecţiuni decât Covid, sunt privaţi de îngrijirile medicale necesare, pentru că Judeţeanul din Piteşti este, efectiv, în stare de asediu, iar cadrele medicale nu mai prididesc.

În faţa unei astfel de crize sanitare fără precedent, Prefectura Argeş e obligată să caute soluţii de suplimentare a numărului de paturi destinate celor infectaţi cu Covid. Ceea ce şi face.

„În urma aglomerării Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean cu pacienți infectați cu virusul Sars-CoV-2 care afectează desfășurarea actului medical de urgență Non-Covid, vineri după amiază a avut loc o întâlnire la sediului Instituției Prefectului la care au participat subprefecții județului, directorul executiv al DSP, directorul Ambulanței Argeș și managerii de spitale din județul Argeș”, a informat Instituţia Prefectului.

„Au fost căutate soluții pentru suplimentarea de paturi cu oxigen prin transformarea de paturi non-Covid care au acces la oxigen, în paturi pentru Covid. În urma acestei ședințe, în ziua de sâmbătă, Instituția Prefectului a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Argeș prin care solicita o analiză la nivelul spitalelor din județul Argeș și în măsura posibilităților constatate la fața locului să dispună operaționalizarea de noi paturi cu oxigen pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

În momentul de față șansele de operaționalizare de noi paturi sunt mici, spitalele funcționând la capacitate maximă atât din punct de vedere al personalului cât și din punct de vedere al suprasolicitării instalațiilor tehnice. Singura certitudine este operaționalizarea de 13 noi paturi cu oxigen în cadrul Spitalului Militar, lucru care se va întampla la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Facem apel la cetățeni să înțeleagă gravitatea situației, să înțeleagă situația din spitale, să-i înțeleagă pe medici, să înțeleagă pericolul la care sunt supuși atât pacienții Covid cât și cei non-Covid! Facem apel la cetățeni să se vaccineze, să se protejeze, să poarte masca, să se dezinfecteze și să evite zonele aglomerate! Bolnavii cronici să evite ieșirile din casă!”, a mai transmis Prefectura Argeş.

Cel mai bine a sintetizat situaţia tot dna Cazacu (fostă ziaristă, de altfel): „E mai rău decât a fost vreodată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...