„Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Adina Enescu, susține că unitatea spitalicească este pregătită să primească pacienți suspecți de infectare sau infectați cu virusul COVID-19”, a informat azi biroul de presă al Prefecturii Argeş.

Unitatea fusese nominalizată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) drept spital pentru cei mai mici pacienţi bolnavi de coronavirus din Argeş.

„Conform hotărârii CJSU nr14 din 25 martie 2020, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități”, se mai arată în informarea de presă a Prefecturii.

Directorul medical al spitalului spune că în spital s-au făcut circuitele aprobate de DSP Argeș, pentru pacienții cu suspiciune de COVID-19 existând spații rezervate în unitate.

“Dacă există un pacient confirmat COVID, îi putem asigura îngrijire. Ca nivel de competență al spitalului, există posibilitatea și să-l transferăm. Până în prezent nu s-a confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 la un pacient pediatric”, a declarat dr. Adina Enescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here