Vestea deciziei de ieri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – pe care am anunţat-o şi noi – potrivit căreia Spitalul din Mioveni a fost desemnat să trateze bolnavii conformaţi cu coronaviurs din judeţ a stârnit mare fierbere în rândul salariaţilor spitalului.

Potrivit surselor noastre (neconfirmate, în mod direct, de conducătorii judeţului, ci doar indirect), mai mulţi medici şi asistente de la noul spital din Mioveni au fost foarte revoltaţi de decizia menţionată.

Cadrele medicale de acolo sunt de părere că spitalul, deşi e unul nou nouţ, care a costat o grămadă de bani şi e dotat cu aparatură de top, nu poate face faţă cazurilor de coronavirus.

În plus, schemele de personal sunt departe de a fi complete (e neclar încă de ce nu s-au făcut angajări suficiente, dar ne vom interesa), iar asigurarea materială ar fi şi ea departe de cerinţele tratării bolnavilor de coronavirus.

Ca atare, mai mulţi medici şi asistente, dar şi alte categorii de personal, au ameninţat cu demisiile.

Prefectura Argeş nu a confirmat faptul că medicii au ameninţat că demisionează (se vehicula, la un moment dat, că ar fi gata să demisioneze, toţi, in corpore), dar asta nu e nicio surpriză, pentru că, de regulă, comunicarea Prefecturii Argeş cu presa e cam la nivelul genunchiului broaştei.

„Astăzi, dl Prefect (la Prefectura Argeş aşa se scrie prefect, cu majuscule – n.r.) a avut o întâlnire cu autoritățile locale din Mioveni și cu întreg personalul de la spitalul Mioveni.

Au fost discuții pe decizia de ieri din CJSU. Au fost preluate probleme și nemultumiri semnalate de către salariații spitalului, care acum sunt analizate. Evident că se încearcă o armonizare a unei situații care este destul de tensionate la nivelul întregii comunități din Mioveni”, a transmis directorul cancelariei prefectului, dl Lucian Ionescu.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD, foto) este împotriva desemnării spitalului din oraş drept loc de tratare a bolnavilor de coronavirus, dar a evitat, deocamdată, să-şi exprime nemulţumirea în public.

Mai multe pe tema aceasta vom şti după şedinţa Consiliului Local Mioveni, din această după amiază.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here