Spitalele din Câmpulung şi Curtea de Argeş, aproape blocate pentru că anesteziştii au fost detaşaţi la Piteşti

Date:

Share post:

Criza de medici specializaţi în Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) şi Boli Infecţioase, coroborată cu suprasolicitarea acelor, puţini, care sunt crează probleme majore în activitatea spitalelor din judeţul Argeş. În plus, problemele par să fi fost agravate de decizia de a detaşa la Piteşti pe unii dintre anesteziştii de la spitalele municipale din Câmpulung şi din Curtea de Argeş.

În ambele unităţi medicale menţionate s-a protestat împotriva deciziilor de a-i detaşa pe medici la Spitalul Judeţean din Piteşti (SJU), însă, situaţia la Câmpulung şi la Curtea de Argeş rămâne critică.

Activitatea acestor două spitale, în special cea a secţiilor de Chirurgie, dar şi a altora a căror activitate presupune aportul unui medic ATI, e practic paralizată.

Redăm mai jos câteva fragmente dintr-un comunicat de presă trimis de consilierul pe probleme de sănătate al primarului Elena Lasconi (Câmpulung), dr. Andrei Aron (foto), care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal din Câmpulung.

„Deși SJU Piteşti avea posibilitatea de a-și asigura linia de gardă ATI cu cei 4 medici încadrați… Spitalul Municipal Câmpulung a fost blocat prin imposibilitatea legală de a organiza linia de gardă la domiciliu ATI din cauza detașării unuia dintre cei doi anestezişti…

… când s-a apelat pentru a fi din nou ajutați cu medicamente antivirale (favipiravir, pentru care conducerea Spitalului Municipal (SM) Câmpulung s-a asigurat încă din vara anului trecut că a procurat stocuri suficiente) imediat au fost ajutați cu 2.000 de comprimate. Explicația e simplă: pentru noi contează bolnavii la care vor ajunge aceste medicamente, indiferent din ce zonă a județului sau țării sunt.

Oare DSP, CJSU, IGSU și Ministerul Sănătăţii au avut în vedere acest lucru când au blocat activitatea SM Câmpulung și SM Curtea de Argeș prin detașarea forțată a medicilor de ATI, ajungându-se în prezent la situația absurdă în care SJU Piteşti are 7 (șapte!!!) medici ATI primari sau specialiști (4 angajați, cei doi detașați din județ plus unul detașat de la Spitalul Penitenciar Rahova) și un medic rezident anul 5 din București, pe când Spitalul din Curtea de Argeș nu mai are niciunul, iar la Spitalul din Câmpulung, unicul anestezist are probleme de sănătate şi e în carantină la domiciliu, deci activitatea anestezico-chirurgicală e blocată complet?”

Deocamdată, Prefectura Argeş nu a formulat un punct de vedere pe marginea celor semnalate.

Gravitatea situaţiei e amplificată de cifrele extrem de ridicate ale cazurilor de infectare cu Covid-19 din ultimele două zile: peste 34.000 de cazuri ieri, peste 31.000 azi.

Deocamdată, la Spitalele municipale din Câmpulung Muscel şi din Curtea de Argeş nu mai poate fi efectuată nicio intervenţie chirurgicală şi, de asemenea, nu mai pot avea loc naşteri, pentru că lipsesc medicii de Anestezie-Terapie Intensivă.

sursa foto: captură video Muscel TV Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Judoka piteşteni pe podium la Campionatul Balcanic de Judo Juniori Under-21

Sportivii piteşteni au participat la Campionatul Balcanic de Judo...

„Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul Meșterilor Populari” la Mioveni

Producătorii autohtoni atestați din domeniul agroalimentar își vor prezenta...

Tangouri românești și argentiniene în interpretarea Analiei Selis, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 28 septembrie, de la ora...

5 aspecte de care să ții cont în alegerea echipamentului pentru restaurantul tău de tip fast food

Alegerea echipamentului potrivit pentru un restaurant de tip fast...

Andres Dumitrescu, convocat în premieră la echipa naţională

Andres Dumitrescu, fotbalistul de 22 de ani crescut şi...

Teatrul Alexandru Davila Piteşti, invitaţii la spectacole, în weekend

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti îi...

Podiumuri pentru piloţii musceleni de la RB Racing, la un concurs lângă Sibiu

La Şura Mare, în judeţul Sibiu, acolo unde sub...

Andres Dumitrescu, jucător crescut de FC Piteşti 2008, debut excelent la Slavia Praga, în UEFA Europa League

Andres Dumitrescu, jucător crescut şi format la clubul FC...