Spitalele COVID pot interna și trata și pacienți cu alte boli

Date:

Share post:

Instituția Prefectului Argeș informează că, din 29 mai, spitalele din județ, folosite pentru tratarea pacienților COVID, pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-COVID-19, în baza unui ordin al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Singura condiție pe care unitățile medicale trebuie să o respecte este existența circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale. De altfel, o parte dintre spitalele din județ (desemnate anterior drept spitale de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2) și-au reluat deja activitatea, cu pacienți non-COVID.

Tratarea pacienților care suferă de alte afecțiuni a fost posibilă în urma Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/29 mai 2020. Astfel, conform ordinului emis de ministrul Nelu Tătaru, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.”

În baza aceluiași ordin, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii”.

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...