Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a atras azi atenția, în cadrul unei conferinţe de presă, că ne confruntăm cu o creștere a cazurilor de infectări cu noul coronavirus, care riscă să depășească capacitatea de spitalizare din județ.

Prefectul a făcut un nou apel la argeșeni să respecte regulile de prevenire a răspândirii COVID.

În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor merge în continuare, în tot județul, pentru a se asigura că regulile sunt respectate.

„Trebuie să fim foarte atenți, de două săptămâni am mobilizat toate instituțiile cu atribuții pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Din păcate, aceste acțiuni s-au soldat cu o serie de amenzi. Nu a fost un obiectiv în sine să dăm amenzi. Urmărim ca cetățenii să conștientizeze pericolul și să le ridicăm gradul de atenție.

Verificarea respectării măsurilor se face permanent, insistăm în continuare pe o mobilizare la maxim a întregului personal cu atribuții de control.

Regulile în vigoare sunt simple, dar eficiente: trebuie să purtăm masca, să păstrăm distanța fizică și să evităm aglomerările.

Dacă respectăm aceste reguli, sunt sigur că numărul de cazuri va scădea și vom putea implementa noi măsuri de relaxare. Numai împreună putem gestiona această situație.

Nu putem trimite un agent pentru fiecare argeșean, să-l controleze.

Dacă cetățenii înțeleg să colaboreze, avem o șansă să ne revenim și să ne pregătim pentru eventualitatea sosirii unui al doilea val. Dacă ne asigurăm sănătatea, avem și premizele unei relansări economice”, a declarat prefectul Soare.

Prefectul a mai spus că, în perioada imediat următoare, va fi crescută și capacitatea de spitalizare, care acum se apropie de limită.

„Sperăm să nu ajungem în situația să nu mai avem unde interna. Capacitatea de spitalizare este de aproximativ 450 de locuri pentru pacienții COVID și suspecți.

Ne apropiem de limita capacității de spitalizare.

Se vor elibera multe locuri prin externarea asimptomaticilor, după 10 zile de spitalizare. Vom extinde capacitatea de spitalizare. Sunt depistate cazuri noi și pentru că testăm mult. În Argeș capacitatea maximă de testare este de 5-600 de teste/zi. Acum, în medie, se fac aproximativ 350 de teste zilnic”, a mai declarat prefectul Emanuel Soare.

sursa info şi foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here