Spitalele Covid din Argeş, pline până la refuz

Date:

Share post:

Azi la Prefectura judeţului Argeş va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care-şi propune, în pricipal, rezolvarea problemei paturilor din spitalele Covid.

În acest moment, toate locurile disponibile în spitale, pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus sunt ocupate.

Prefectul judeţului, Emanuel Soare, are în vedere mărirea capacităţilor de primire a bolnavilor de Covid, în unităţile medicale în care acest lucru e cu putinţă.

Însă, există posibilitatea reală ca toţi argeşenii care vor contracta virusul în formele sale mai grave, să fie trataţi în spitale din afara judeţului.

Până acum, în spitalele din afara Argeşului au fost tratate doar câteva cazuri punctuale (în unităţi medicale din judeţele Vâlcea, Sibiu, Mureş şi în Bucureşti).

Potrivit unei informări de azi a Prefecturii judeţului, în spitalele argeşene sunt internaţi 515 bolnavi infectaţi cu coronavirus. Dintre aceştia, 39 sunt în stare mai gravă, în secţiile de Terapie Intensivă.

Cinci argeşeni, infectaţi cu coronavirus, cu vârste cuprinse între 60 şi 86 de ani, au murit în ultimele 24 de ore, conform cifrelor raportate de autorităţi.

În imagine, un salon pentru bolnavi Covid la Spitalul din Mioveni, înainte de darea în folosinţă. Acum, şi acolo, toate paturile sunt ocupate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...