De două zile e zarvă mare în Piaţa Vasile Milea, din centrul Piteştiului.

Mirosul de mâncare şi fumul de grătare care pluteşte  asupra zonei anunţă locul unde se desfăşoara a XIII-a ediţie a târgului „Toamna Piteşteană”.

Doar ce am terminat cu „oktoberfest” în Piaţa Primăriei, unde ne-am satisfăcut poftele cu bere multă, preparate la grătar, ciolan afumat, scoici, ne-am mutat dup câteva zile în Piaţa Vasile Milea, la târgul Toamna Piteşteană.

Maţe de porc la grătar, specialitate piteşteană
Maţe de porc la grătar, specialitate piteşteană

Foarte multe terase sau locuri unde putem mânca, la preţuri accesibile: un mic – 3 lei, un cârnat – 3 lei, 10 lei porţia de pulpe de pui, pastramă – 10 lei/100 gr, 7 lei porţia de maţe de porc la grătar (specialitate piteşteană), 5 lei murăturile, la care mai adăugam un pahar cu vin – 6 lei sau un pahar cu must, care costă 4 lei.

La mare căutare este şi mustul proaspăt, care are însă un preţ cam pişcător: 10 lei/litru.

Pe la tarabele amenajate la târg putem găsi şi bucate pe alese, pentru acasă: caşcaval 28 lei/kg, brânză de burduf 35 lei/kg, slănină de porc 25 lei/kg, cârnaţi de casă 35 lei/kg, pastramă de oaie 25 lei/kg, multe sortimente de brânză cu preţuri variate, între 18 şi 30 lei/kg.

Daţi, deci, o raită prin centrul Piteştiului. O să vă fie greu să plecaţi fără să cumpăraţi sau să gustaţi ceva.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here