De două zile e zarvă mare în Piaţa Vasile Milea, din centrul Piteştiului.
Mirosul de mâncare şi fumul de grătare care pluteşte asupra zonei anunţă locul unde se desfăşoara a XIII-a ediţie a târgului „Toamna Piteşteană”.
Doar ce am terminat cu „oktoberfest” în Piaţa Primăriei, unde ne-am satisfăcut poftele cu bere multă, preparate la grătar, ciolan afumat, scoici, ne-am mutat dup câteva zile în Piaţa Vasile Milea, la târgul Toamna Piteşteană.
Foarte multe terase sau locuri unde putem mânca, la preţuri accesibile: un mic – 3 lei, un cârnat – 3 lei, 10 lei porţia de pulpe de pui, pastramă – 10 lei/100 gr, 7 lei porţia de maţe de porc la grătar (specialitate piteşteană), 5 lei murăturile, la care mai adăugam un pahar cu vin – 6 lei sau un pahar cu must, care costă 4 lei.
La mare căutare este şi mustul proaspăt, care are însă un preţ cam pişcător: 10 lei/litru.
Pe la tarabele amenajate la târg putem găsi şi bucate pe alese, pentru acasă: caşcaval 28 lei/kg, brânză de burduf 35 lei/kg, slănină de porc 25 lei/kg, cârnaţi de casă 35 lei/kg, pastramă de oaie 25 lei/kg, multe sortimente de brânză cu preţuri variate, între 18 şi 30 lei/kg.
Daţi, deci, o raită prin centrul Piteştiului. O să vă fie greu să plecaţi fără să cumpăraţi sau să gustaţi ceva.