„Suntem împotriva a tot ceea ce inseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate.

Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă! Unde este pericolul social în raport cu umilirea și pericolul medical?!

Să nu uităm că și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor!
Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge!”

Textul de mai sus a fost făcut public de o aşa-numită „echipă a Sorinei”. Sorina, Pintea pe numele său, fiind fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Dăncilă, arestată acum câteva zile după ce procurorii DNA au realizat un flagrant de luare de mită în biroul ei de şefă a Spitalului Judeţean din Baia Mare.

Umilirea despre care vorbeşte „echipa Sorinei” a fost aceea că doamna ex-ministru a fost scoasă din arest, pentru o consultaţie medicală, cu cătuşe la mâini.

Din câte ştim noi, în orice ţară din lume, celor arestaţi li se pun cătuşe şi sunt păziţi de poliţişti atunci când părăsesc locul de detenţie. Şi lui Carlos Ghosn, ex-preşedintele-director general al grupului Renault, poliţiştii japonezi i-au pus cătuşe când a fost arestat.

Că nu s-au asortat cătuşele alea cu ceasul elveţian Patek Philippe, asta e altă discuţie. Probabil, nenorocitele alea de cătuşe nu s-au asortat nici cu poşetele de firmă ale doamnei ministru Pintea.

Dacă dânsa chiar e atât de grav bolnavă precum pretinde, îi regretăm suferinţa. Numai că procurorii şi judecătorii, atunci când reţin sau arestează pe cineva, n-o fac în funcţie de starea de sănătate a suspectului, ci în funcţie de probele referitoare la infracţiunile bănuite a fi fost comise.

Evident că multă lume nu crede în gravitatea bolii dnei Pintea, dat fiind faptul că o mulţime de granguri şi-au descoperit subit o puzderie de afecţiuni grave, de îndată ce-au simţit răceala oţelului cătuşelor la încheieturi.

Umilinţă, însă, nu e ce trăieşte acum doamna Pintea, ci ceea ce trăiesc, de zeci de ani, toţi românii de rând care, volens nolens, sunt nevoiţi să apeleze la spitalele ţării.

Dacă aceia care o căinează pe Sorina Pintea ar merge, oricând, la orice oră, în aproape orice spital de stat din România, şi-ar schimba percepţia asupra semnificaţiei cuvântului umilinţă.

Sunt şi excepţii de la regulă, fireşte, dar în cazul ăsta excepţia ar trebui să fie regulă, nu invers.

Fireşte că, legal vorbind, dna Pintea are dreptul să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, până când Justiţia nu va decide, definitiv şi irevocabil, contrariul.

Şi noi avem, însă, dreptul să spunem că n-am auzit încă de vreun caz de inculpat de luare de mită, prins în flagrant şi achitat ulterior de Justiţie.

Vă dorim sănătate, doamnă Pintea, şi să aveţi parte de o judecată dreaptă.

sursa foto: Facebook/Sorina Pintea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here