Filarmonica Piteşti organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert vocal-simfonic dirijat de Silvia Olivero Anarte, soliste fiind sopranele Carmen Iordache-Cernea și Ștefania Rădulescu.

În program: Giacomo Puccini – O mio babbino caro, arie din Gianni Schicchi, Francesco Sartori – Con te partiro, Jean Patrick Capdevielle – Spente le stelle, Gaetano Donizetti/Eric Serra – Diva Plavalaguna din filmul Al 5-lea Element, Antonin Dvořák – Cântecul lunii, arie din Rusalka, op. 113, Charles Gounod – Faites-lui mes aveux, aria lui Siebel din opera Faust, Johann Strauss Jr. – Mein herr marquis, aria Adelei din Liliacul, George Grigoriu – Muzica e viața mea, arie din opereta Valurile Dunării și Franz Schubert – Simfonia nr. 8 în si minor, Neterminata.

Dirijoarea Silvia Olivero Anarte a absolvit Conservatorul din oraşul natal Malaga. În afara artei dirijorale, a studiat şi pianul. A urmat cursuri de masterclass în Spania şi în străinătate şi a participat la concursuri internaţionale de dirijat orchestră.

A concertat cu orchestre din România (Botoşani, Râmnicu-Vâlcea), Republica Moldova (Chişinău), Spania (Madrid, Malaga), avându-l ca mentor pe dirijorul Octav Calleya… A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti în 2013 și 2016.

Carmen Iordache-Cernea este absolventă a Academiei de Muzică din București, secția pedagogie muzicală – muzică religioasă. A studiat și canto popular la clasa profesorului Gavril Prunoiu (muscelean de obârşie – n.r.) la Liceul de Arte „George Enescu” din București… La 18 ani a câștigat Marele Premiu la Topul Tinerilor Interpreți de Muzică Populară la Radio România București.

Carmen Iordache-Cernea

Este profesoară de muzică tradițională românească la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Deține în repertoriu 35 de piese proprii, autentice, imprimate la Radio București…

Piteșteanca Ștefania Rădulescu (foto sus) a absolvit, în 2018, Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din orașul natal, unde a studiat opt ani vioara și cinci ani, canto clasic. Din clasa a VIII -a a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, obținând peste o sută de premii.

În 2016 a fost laureată a Festivalului Internațional „Dei Giovanni” din Italia. Anul 2018 a fost de bun augur pentru tânăra solistă, devenind studentă la Universitatea din Pitești, secția muzică, și cântând cu orchestra Filarmonicii Pitești la Festivalul „Tinere talente”.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here