În perioada 4-20 decembrie, compania de sondare a opiniei publice IMAS a realizat un sondaj de opinie, la comanda postului de radio Europa FM.

Potrivit rezultatelor acestui sondaj, date publicităţii azi la prânz, dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, principalul partid de guvernământ, PSD, ar obţine abia 16,4% din voturi.

E o cădere impresionantă, pentru că în 2016, acelaşi partid obţinea, la cele două camere ale Parlamentului, scoruri în jurul a 45%.

Principalul partid de opoziţie, PNL, e creditat cu (doar) 17,1% din voturi, lucru care ar trebui să dea serios de gândit şi liderilor acestuia, întrucât partidul nu reuşeşte să urce în preferinţe, în ciuda erodării masive a popularităţii PSD.

Al treilea partid al ţării ar fi USR, creditat, însă, cu un scor subţirel şi el: doar 7,5%, apropiat de cel din 2016.

În Parlament ar mai intra ALDE, cu puţin peste şase procente, dar şi partidul fostului premier Dacian Cioloş, cu un pic peste cele cinci procente necesare.

De notat că peste 8% din populaţie nu ar vota deloc, iar peste 26% au refuzat să răspundă să nu sunt încă decişi.

Klaus Iohannis, favorit la un nou mandat

În ceea ce priveşte opţiunile pentru alegeri prezidenţiale, actualul şef al statului, Klaus Iohannis (foto), e preferat de aproape 35% din români, urmat la mare distanţă de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu numai 12,9%.

Tot cam la nivelul lui Tăriceanu se află şi învinsul din turul secund al ultimelor prezidenţiale, Victor Ponta, care, însă, a anunţat că nu va mai candida.

Potrivit postului de radio Europa FM, care a comandat acest sondaj, marja sa de eroare este de plus sau minus 3%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here