Solişti în premieră la Filarmonica Piteşti: Anca Vasile-Caraman (vioară) și Alessandro Trebeschi (pian)

Date:

Share post:

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 februarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Matei Pop, participă, în premieră, ca soliști, violonista Anca Vasile-Caraman și pianistul Alessandro Trebeschi.

Cei doi artiști vor interpreta Concertul pentru vioară, pian și orchestră de coarde de Felix Mendelssohn-Bartholdy. În program mai sunt incluse Serenada pentru orchestră de coarde în mi minor de Edward Elgar și Simfonia nr. 1 în Si bemol major, a Primăverii, de Robert Schumann.

După studii de dirijat cu Petre Sbârcea şi compoziţie cu Cornel Ţăranu, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Matei Pop a urmat stagii de perfecţionare şi cursuri de măiestrie cu reputaţi dirijori.

Lector universitar al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, desfăşoară în paralel o susţinută activitate dirijorală, evoluând, ca invitat, la pupitrul filarmonicilor din Pitești, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Târgu-Mureş, Craiova, Ploiești, Arad, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Botoșani,  Râmnicu-Vâlcea, Chişinău (Republica Moldova), al Orchestrei de cameră a Radiodifuziunii din Bucureşti sau al Operei Maghiare din Cluj-Napoca.

A colaborat la prestigioase producții ale unor teatre de operă europene  din Bari, Frankfurt, Bilbao. Cu  Ansamblul de muzică contemporană AdHOC a susţinut concerte la festivalurile internaționale de profil de la Cluj, București, Iaşi. A colaborat cu pianiștii Viniciu Moroianu, Horia Mihail şi Andrei Licareț, violonistele Cristina Anghelescu și Ioana Cristina Goicea, violonceliştii Alexandru Moroșanu şi Ștefan Cazacu.

Născută, în România, la Tulcea, Anca Vasile-Caraman (foto) a început studiul viorii la patru ani în orașul natal. De la 14 ani se mută la București, unde a urmat cursurile Liceului de Muzică „George Enescu” și ale Universității Naționale de Muzică.

Este absolventă și a Academiei Naționale „Santa Cecilia” din Roma. Este câștigătoarea a nouă premii naționale și trei internaționale, ultimul fiind „Rovere d’Oro” la Liturgia. A participat la concursuri internaționale de gen, dintre ele amintim „Oueen Elisabeth”, la Bruxelles, și „Violin Masters”, la Monte Carlo.

A fost solistă în concerte simfonice împreună cu orchestrele Lyceum Strings, a Universității București, orchestrele simfonice din Râmnicu-Vâlcea și Galați, Orchestra Medicilor București, Bucharest Wind Orchestra, Orchestra di Fiatti di Borgosatollo.

A urmat cursuri de masterclass ale unor mari violoniști din Manchester, Berlin, Milano, București. Timp de șase ani a predat vioara la conservatoarele din Brescia și Darfo. Colaborează cu orchestrele din Brescia, Bolzano și Bologna și Teatrul de Operă din Roma. A înregistrat împreună cu pianistul Enrico Pompili două CD-uri cu lucrări ale compozitorului Alberto Bonera.

Pianistul Alessandro Trebeschi esteabsolvental Conservatorului „L. Campiani” din Mantova. În paralel, a studiat economie politică la Universitatea Brescia și Economie Politică Internațională la Universitatea din Pavia.

A fost elevul maeștrilor Rinaldo Rossi, Cristiano Burato și Piernarciso Masi. După o lungă pauză pianistică a obținut premii la „Maria Canals” din Barcelona, la „Europeen Piano Competition” din Le Havre, la „Premio Iturbi” din Valencia, repurtând succese pe plan național și internațional.

A cântat în Polonia, Moldova, Macedonia, Spania, Germania, Japonia. Ca pianist, este acompaniator de operă în teatre importante din Italia și la conservatoarele din Mantova și Cremona.

De anul acesta predă la Accademia dell’Opera din Bologna. Împreună cu violonista Anca Vasile, în 2017, a înregistrat cinci CD-uri pentru casa de discuri Brilliant Classics, cu transcripții ale operelor lui Bellini, Donizetti, Verdi, Weber, Puccini și ale violonistului și compozitorului Antonio Bazzini.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Toronto

În urmă cu puţin timp s-a încheiat partida din...

David Popovici s-a calificat în finală Campionatului European de la Roma

Înotătorul român, Daviv Popovici a reuşit să se califice...

Simona Halep, favorită la calificarea în sferturile de finală de la Toronto

În această seară, de la ora 20.00, românca, Simona...

UN PITEŞTEAN ŞI-A SCRIS NUMELE PE UNUL DINTRE ZIDURILE CETĂŢII SARMISEGETUSA

Un piteştean riscă dosar penal după ce şi-a scrijelit...

Muzică și poezie, la Filarmonica Pitești

Vineri, 12 august, de la ora 19, în Sala...

Camion plin cu lemne, confiscat de către jandarmii argeşeni

Ieri, jandarmii montani de la Arefu au confiscat un...