Șoferii tot mai nepăsători! Viteza și alcoolul, zilnic pe lista amenzilor aplicate

Date:

Share post:

Tot mai mult participanții la trafic ignoră legislația în vigoare și fac abateri serioase de la regulile codului rutier, ignorând posibilitatea de a pune viața celorlalți în pericol sau chiar pe a lor. Pe lângă depășirea limitei de viteză, o altă problemă serioasă este conducerea sub influența alcoolului, care poate duce la adevărate dezastre pe străzile din România.

Drept dovadă că regulile sunt încălcate frecvent și fără mustrări de conștiință stau amenzile care sunt aplicate de polițiștii rutieri. În numai 48 de ore, în zilele de vineri și sâmbătă, au fost aplicate nu mai puțin de 412 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 110.000 de lei.

De asemenea în cele două zile au fost reținute 30 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, informează biroul de presă al IPJ Argeș.

Numai în data de 7 august, polițiștii piteșteni au aplicat pe raza orașului 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.880 de lei, 4 permise de conducere au fost suspendate, iar un certificat de înmatriculare a fost retras. 33 dintre abaterile constatate țineau de depășirea limitei legale de viteză.

De exemplu, bărbat în vârstă de 45 de ani, din Pitești, a fost oprit de polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni în timp ce conducea un autoturism pe DN7 Călinești, după ce a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 116 km/h. Drept urmare, i-a fost aplicată o amendă în valoare de 1.305 lei și i s-a reținut permisul de conducere.

Un alt bărbat, de 45 de ani, din Leordeni, conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mica decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, acesta a primit o sancțiune de 1.305 lei și, de asemenea, i-a fost reținut permisul de conducere.

Conducerea sub influența alcoolului este o problemă cu care polițiștii rutieri de confruntă de ani de zile, fără să dea randament. Un alt caz a avut loc chiar azi, 8 august, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat de 67 de ani, din Băiculești, care conducea un autoturism pe raza localității Cicănești, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Acestuia i s-a întocmit un dosar penal și a fost condus de autorități la un centru medical pentru a i se lua probe biologice, fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce.

Având în vedere că oricând putem avea de a face cu un șofer inconștient, care nu respectă legislația rutieră, polițiștii recomandă să fim prudenți în trafic, atât în calitate de conducător auto, cât și în calitate de pieton. Motocicliștii sunt avertizați să nu plece la drum fără echipamentul de protecție care le poate salva viața în circumstanțe critice. Pietonilor le este recomandat să traverseze numai în zonele permise și marcate corespunzător, iar șoferii sunt încurajați să facă pauze de la condus atunci când pleacă în vacanțe sau în concedii pe distanțe mari, totul pentru a limita numărul tragediilor care au loc frecvent pe șoselele din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular