Președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), bulgarul Serghei Stanișev, a anunţat, ieri după-amiază, că „liderii socialiştilor europeni consideră înghețate relațiile cu PSD” din România, până când Guvernul de la Bucureşti „își clarifică angajamentul față de statul de drept și urmează recomandările Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat de presă remis de PES.

Preşedintele socialist Stanişev a mai informat că apartenența PSD la familia socialiștilor europeni va fi discutată în iunie, la viitoarea întâlnire a conducerii PSD.

„Până în iunie, PES nu va mai organiza nici un eveniment împreună cu PSD din România”, a mai anunțat Serghei Stanișev (foto).

Nici acum, când propria familia politică îi repudiază, cei de la conducerea PSD nu vor să priceapă că nu fac bine ce fac.

„… ne puteam aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii politice…
toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă una motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală”, sună replică pesediştilor încolonaţi în spatele liderului lor, Liviu Dragnea.

„Răspunsul nostru va veni după alegeri, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică”, mai spune PSD, într-un comunicat de presă care sună aproape ca o ameninţare pentru partenerii socialişti europeni.

Probleme asemănătoare are şi partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, pe care familia sa europeană, cea liberală, l-a ameninţat, de asemenea, cu excluderea, prin vocea preşedintelui Guy Verhofstadt.

sursa foto: euractiv.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here