Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 28 de ani, din Sălătrucu, care transporta material lemnos cu o autoutilitară pe raza localității Cepari.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi efectuat, în mod repetat, transport de material lemnos, în baza aceluiași aviz de însoțire, fapt pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010.

De asemenea, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 2,10 mc material lemnos, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Șuici.

  •  

Reamintim că activitățile de combatere a delictelor silvice au caracter curent pentru polițiștii argeșeni, desfășurându-se inclusiv pe perioada stării de urgență. Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al I.P.J. Argeș, care acționează în sistem integrat cu celelalte structuri din dispozitivele de ordine publică și control al circulației pe drumurile publice, va desfășura activități specifice împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică.

Sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.

Totodată, pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activități de expediere, transport, primire pentru depozitare sau prelucrare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activității, iar pentru tăierea și sutragerea de  arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestați, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum și retragerea atestatului care permite desfășurarea unor astfem de activități.

Tot din categoria măsurilor complementare, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

sursa info şi foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here