De câteva zile, în mai multe cartiere ale Piteştiului, dacă nu cumva cam în toate, aerul este adesea greu de respirat.

Miroase ca şi cum tot oraşul ar fi o imensă hazna din fundul curţii, de la ţară.

Cel mai urât pare să miroasă în zona de sud a oraşului, în cartierul Prundu. Domnii de la societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti au o posibilă explicaţie:

„SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă publică că în perioada 07.10. – 25.10.2019, în zona riverană Staţiei de Epurare Piteşti, situată în cartierul Prundu, există posibilitatea apariţiei unui disconfort rezultat de apariţia mirosurilor caracteristice nămolului deshidratat rezultat din staţia de epurare.

În perioada menţionată se va desfăşura activitatea de încărcare a nămolului deshidratat pentru utilizarea acestuia în agricultură ca îngrăşământ. Conducerea societății își cere scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumește pentru înţelegere!”, se arată într-un comunicat al celor de la Apă Canal.

Azi fiind data limită menţionată în anunţ, probabil că de mâine, în Prundu aerul va mirosi a lavandă şi a liliac înflorit a doua oară.

Pute, însă (scuzaţi termenul), şi în Turceşti, şi în Trivale, ba chiar şi în Găvana, în cealaltă parte a oraşului. Nici în centru nu miroase tocmai a trandafiri („probabil, aerisesc în Primărie”, glumea un internaut).

Care-o fi explicaţia, nu ne spune nicio instituţie. Dar îşi dă seama, graţie simţului olfactiv. fiecare dintre noi: smart city Piteşti e în rahat cu totul.

sursa foto: Facebook/Un cartier Prundu mai curat şi civilizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here