Situaţie albastră la echipa alb-violetă: primarul „de cuvânt” l-a dat afară pe Dulcea după nici 48 de ore

Date:

Share post:

Situaţia la FC Argeş, după demiterea antrenorului principal Ionuţ Moşteanu (după două victorii, două egaluri, şi o înfrângere, cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, fostă Şirineasa, în Cupă), e una care frizează ridicolul suprem.

Dincolo de faptul că nicăieri în lume nu e dat afară un antrenor care pierde un singur meci din cinci jucate, ce a urmat după demiterea antrenorului Moşteanu ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns.

„Clubul FC Argeș anunță încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă cu antrenorul principal Ionuț Codruț Moșteanu și secundul Dragoș Radu. FC Argeș le mulțumește celor doi pentru munca depusă la Pitești și le dorește mult succes în activitatea profesională.

De pregătirea echipei pentru meciul de vineri, de la ora 20,30, de pe propriul teren, cu Dinamo, se vor ocupa antrenorii Adrian Dulcea și Paul Ciobanu”, anunţa oficial clubul FC Argeş în 30 noiembrie.

Azi, aflăm din presa sportivă de la Bucureşti – clubul FC Argeş tace mâlc, nicio silabă, oficial vorbind – că antrenorul Dulcea a fost deja dat afară, înainte să apuce să conducă echipa măcar un meci.

Iar cel care l-a dat afară ar fi şeful de facto al clubului, primarul „de cuvânt” al Piteştiului, dl Cristian Gentea.

Neoficial, ştirea ne-a fost confirmată din mai multe surse, inclusiv din interiorul clubului FC Argeş.

„Nu puteam continua. Aici, la Pitești, nimeni nu-și asumă nimic. Nu e în regulă. Vin toți și cred că dacă au fost mari jucători pe aici li se cuvine orice.

Păi ce să fac, să nu setez un obiectiv intermediar? Păi, el vine, ia banii (nimeni nu munceşte gratis, domn’ primar Gentea, până şi la comunişti era vorba aia cu nici pâine fără muncă, dar nici muncă fără pâine – n.r.), retrogradează.

Eu ce fac? Cu ce rămân? Cu echipa în Liga a 2-a. Nu se poate așa ceva. E nevoie de oameni care să-și asume lucrurile”, a declarat primarul Gentea, pentru site-ul gsp.ro.

Diplomat şi cu mai mult bun simţ decât mulţi alţii din jurul echipei FC Argeş, dl Adrian Dulcea nu a comentat defel spusele primarului Gentea.

Asta deşi, spre exemplu, pentru campania de transferuri jalnică nu antrenorii Dulcea şi Moşteanu sunt culpabili, ci însuşi omul de cuvânt Cristian Gentea şi yesmenii purtători de serviete din anturajul domniei-sale.

Dulcea, 42 de ani, e de baştină din Călimăneşti, judeţul Vâlcea, şi a jucat pentru FC Argeş între 2007 şi 2010, respectiv 2012-2013. A purtat tricoul violet în 82 de meciuri, marcând 33 de goluri.

Ca antrenor a pregătit pe SCM Argeşul Piteşti (2014-2015), reuşind să fie în fruntea clasamentului, deşi pregătea un lot de jucători neplătiţi cu lunile, cam cum e cel al lui Dinamo Bucureşti azi.

A mai antrenat pe Atletic Bradu şi CSM Râmnicu-Vâlcea, iar din 2017 pregăteşte divizionara a treia Unirea Bascov.

În imagine, Adrian Dulcea, în tricoul lui FC Argeş (numărul 13), înaintea unui meci de campionat cu Petrolul Ploieşti.

Actualizare – În această seară, clubul FC Argeş a emis şi un comunicat de presă pe tema destituirii aiuritoare a antrenorului Adrian Dulcea. Îl redăm mai jos, deocamdată, fără alte comentarii:

„Primarul Gentea Cristian şi conducerea FC Argeş, prin preşedintele Consiliului Director, Mihai Foamete, pun piciorul în prag şi dispun măsuri radicale, în ceea ce priveşte viitorul echipei, impunând obiective clare staff-ului tehnic pe termen scurt, mediu şi lung.

Astfel, deşi se afla în discuţii avansate cu o altă echipă tehnică, respectiv Dulcea-Sinescu, după încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul principal Ionuţ Moşteanu, totuşi conducera clubului a luat hotărârea de a nu încheia nici cu aceştia un acord, demers asumat de către club, după mai multe runde de discuţii şi negocieri.

Din această perspectivă, Primarul (nu se scrie cu P mare, domnilor de la FC Argeş, că nu e Papa de la Roma, ci doar un primar oarecare – n.r.) municipiului Piteşti, împreună cu preşedintele CD, au hotărât că nu mai este admisibilă efectuarea de experimente pe seama echipei, sens în care s-a luat decizia ca în perioada ce va urma să fie analizate cât mai multe variante de antrenori principali reprezentativi, atât pe plan intern, cât şi internaţional, care să se bucure de recunoaştere şi apreciere în fotbalul actual, astfel încât, alături de acesta, vulturii alb-violeţi să poată progresa atât ca joc, cât şi ca mentalitate, în perioada care va urma.

S-a apreciat, atât de către conducere, cât şi de către principalul investitor al echipei – dl Tudose Viorel, faptul că, un astfel de demers se impune a se efectua de îndată, astfel încât, începând din acest moment să putem vorbi în termeni clari despre iniţierea unui proiect la FC Argeş pe o durată de 5 ani, cu obiectiv imediat rămânerea în Liga 1 în sezonul 2021-2022.

Totodată, în cadrul clubului, în urma unei largi consultări cu toţi cei care sunt implicaţi în activitatea echipei, s-a luat decizia ca în această perioadă rămasă până la terminarea turului sezonului regular, respectiv pentru următoarele 4 meciuri rămase, conducerea tehnică a echipei să fie asigurată de către staff-ul tehnic format din Paul Ciobanu, Augustin Eduard, Andrei Speriatu şi Viorel Dumitrescu, toţi aceştia fiind deja angajaţi în cadrul ACSC FC Argeş”.

sursa foto: Facebook/Adrian Dulcea

1 COMENTARIU

  1. toti slugoii,pupincuristii de pe siteurile oficiale ale FC PSD,fiindca FC ARGES,nu este,in orice caz(INCLUDEM BASCHETUL,VOLEIUL),sunt numai cu emojii cu inimipare,zambete largi.Cand se ia cineva de iei,printre care ,ma numar si eu(cu mandrie fac asta),i se reteaza dreptul de replica,direct de la sursa.Dau si nume de „antrenori”si de baschet ,si de volei.CITEZ DIN MEMORIE:Gingaras,Pusa Mazilu,C.Stanescu,etc.ii gasiti sidv.Ei,chiar sfideaza ridicolul,prin slugarnicia aratata acestui personaj venit din JUNGLE BOOK,pe nume Gentea.In rolul lui Gentea BALOO.

    După cum vedeţi, şi noi suntem pe aceeaşi lungime de undă cu dv. Ni se pare incredibil modul în care-şi bat joc de om cu caracter şi cu educaţie bună, cum e Adrian Dulcea. Au uitat de perioada SCM, când Dulcea făcea minuni cu nişte jucători neplătiţi cu lunile etc. Cel de Sus le vede pe toate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la Roma

Într-o postare făcută de către Federaţia Română de Nataţie...

Tânără de 20 de ani din Piteşti, şi băută, şi drogată, la volan

Din ce în ce mai des în ultimul timp,...

Profesor universitar clujean, în presa israeliană: Viktor Orban, un Nicolae Ceauşescu mai „spălat”

Profesorul universitar Zoltan Tibori Szabo, de la Universitatea Babeş-Bolyai...

Cod galben de caniculă, azi, mâine şi poimâine

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...