După o perioadă de relativă acalmie sau chiar de regres, situaţia epidemiologică în judeţul Argeş – la fel ca şi în multe alte judeţe ale României – se deteriorează în ritm accelerat.

Probabil, e vorba aici despre efectul măsurilor de relaxare intrate în vigoare după ce starea de urgenţă a încetat, înlocuită fiind cu starea de alertă.

Azi la ora 13 au fost raportate 21 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în judeţul Argeş, cifră care ridică numărul celor infectaţi, de la declanşarea pandemiei, la 355 de persoane.

E mai mult de o lună de zile de când nu s-au mai înregistrat 21 de cazuri de infectare într-o singură zi, la noi în judeţ.

Dar…ce e mai rău pare că abia de zilele următoare va veni. Spunem asta pentru că, chiar în această după-amiază, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a spus că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus creşte aproape exponenţial, la nivelul judeţului.

„Între timp, numărul pozitivilor de astăzi (21 – n.r.) este aproape egal cu cel al pozitivilor de săptămâna aceasta, de luni până vineri… Din păcate, numărul pozitivilor creşte permanent, inclusiv față de cifrele raportate azi la ora 13”, a precizat dl Soare.

Dumnealui a adăugat că nu poate furniza noi cifre privind cazurile de infectări cu coronavirus, până mâine la ora 13.

Conform unei decizii a Guvernului, raportările de acest fel se fac o singură dată pe zi, la ora 13.

Este cert, însă, că numărul de infectări cu coronavirus creşte simţitor, de la zi la zi, şi în Argeş, şi în restul ţării. Situaţie în care minimele precauţii de ordin igienico-sanitar, cum ar fi portul măştii de protecţie în spaţii închise şi spălatul des pe mâini, sunt esenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here