Site-ul cultului creştin Martorii lui Iehova, cel mai tradus site din lume, în 2022 (P)

Date:

Share post:

„Recent, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova, jw.org, a ajuns să fie disponibil, integral sau parțial, într-un număr record de 1070 de limbi, o performanță impresionantă în comparație cu alte site-uri de știri sau de informații publice disponibile la nivel mondial.

Niciun alt site nu a fost tradus în atât de multe limbi, Martorii lui Iehova deținând în prezent recordul în această privință”, a informat, printr-un comunicat de presă, cultul creştin respectiv.

„De fapt, recordul pentru cel mai tradus site din lume nu este ceva nou pentru Martorii lui Iehova. În 2014, site-ul jw.org era tradus în aproximativ 500 de limbi, și acesta fiind un record la acea vreme. În 2018, site-ul jw.org era tradus în 731 de limbi, din nou un record, pe locul doi situându-se Wikipedia, care la acea dată avea conținut disponibil în 290 de limbi.

În noiembrie 2019, conținutul site-ului jw.org era disponibil în 1.000 de limbi.

Site-ul jw.org este accesat zilnic de milioane de persoane. Acesta prezintă articole și materiale video care oferă sfaturi practice cu privire la viața de zi cu zi pentru toți oamenii. Un aspect remarcabil este faptul că printre limbile în care este disponibil acest site se numără nu doar limba română, ci și limba maghiară și alte limbi vorbite pe teritoriul României, cum ar fi limba rromani sau limbajul semnelor românesc.

Întrucât în limba rromani și în limbajul semnelor românesc sunt disponibile relativ puține publicații, materialele de pe site-ul jw.org contribuie la o mai mare incluziune socială, fiind totodată o sursă de informații demne de încredere pentru cei care le folosesc, inclusiv pentru specialiști.

Nici copiii nu sunt trecuți cu vederea, pe jw.org fiind disponibile publicații, materiale video și animații pentru aceștia, precum și pentru familii, tineri și vârstnici.

De asemenea, este disponibilă și ediția completă a Bibliei – Traducerea lumii noi, într-un limbaj modern și ușor accesibil tuturor. Toate materialele de pe jw.org sunt puse la dispoziție gratuit pentru oameni de toate vârstele și din toate mediile sociale.

Site-ul jw.org este o dovadă a eforturilor depuse de Martorii lui Iehova pentru a face mesajul Bibliei disponibil cât mai multor persoane, indiferent de limbă. (Cartea biblică Revelația, capitolul 14, versetul 6) De fapt, aceasta este și dorința Celui care a creat oamenii cu posibilitatea de a comunica într-un mod inteligibil – ca aceștia să aibă acces în limba inimii lor la informații care oferă încurajare și o speranță autentică. (Cartea biblică Ieremia, capitolul 29, versetul 11).

O parte dintre multele limbi în care e tradus site-ul jw.org

Un aspect remarcabil este că toată munca de traducere în cele peste 1.000 de limbi, care implică eforturi colosale, este făcută în mod gratuit de persoane care doresc să îi ajute pe alții să se bucure de viață și să îl cunoască pe Dumnezeu”, se mai menţionează în documentul citat.

La noi în judeţ, Martorii lui Iehova formează o comunitate destul de numeroasă şi activă. Acest cult creştin s-a născut în a doua jumătate a secolului XIX, în SUA, la iniţiativa lui Charles Taze Russell. Sediul său central e şi azi în SUA, în oraşul Warwick, statul New York.

În România există peste 40.000 de membri ai acestui cult creştin. Deşi scos în ilegalitate în perioada comunistă, după 1989 cultul funcţionează din nou legal.

sursa foto: jw.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....