Ieri, la Spitalul Județean de Urgență Pitești a avut loc o întâlnire la care au participat președintele Consiliului Județean Argeş, dr. Dan Manu, și dr. Anci Ionescu, consilierul președintelui pe probleme de sănătate, alături de medicul șef epidemiolog al DSP Argeş, dr. Adrian Stoica, managerul spitalului Adriana Molfea și directorul medical, dr. Teodor Constantinescu, șefa secției ATI, dr. Luminița Galbenu, medicul primar de la ATI, dr. Adrian Ciocănea și doctorul Marius Pascu, medic șef Unitatea de Primiri Urgențe.

Discuțiile s -au axat pe trei puncte principale.

1. Stocurile de materiale consumabile de protecție. Președintele Dan Manu a dorit să știe care este situația acestor stocuri (mănuși, măști, halate, combinezoane), la această oră. Conducerea spitalului a dat asigurări că în depozit există astfel de stocuri pentru cel puțin 10 zile, iar mâine va fi demarată o nouă achiziției, ce va fi finalizată în trei zile.
2. Președintele CJ Argeş a dorit să vadă personal care este circuitul, în spital, pentru pacienții cu afecțiuni virale (punându-se în rolul unui potenţial pacient – n.n.). Astfel, încă de la intrarea în spital există un prim filtru, o pre – triere. Chiar de aici pacienții cu afecțiuni virale sunt separați de pacienții cu alte afecțiuni, după care sunt consultați la Unitatea de Primiri Urgențe.
3. Astăzi, medicii Adrian Stoica și Adrian Ciocănea au făcut o vizită la Spitalul „Matei Balș” din București. Aici, medicul Adrian Streinu – Cercel le-a arătat modul în care secția ATI a spitalului din București este organizată pentru a primi și trata bolnavii infectați cu virusul COVID – 19. Având la bază cele văzute la „Matei Balș”, tot astăzi s – a stabilit și circuitul ce urmează a fi aplicat și la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești, în cazul în care aici vor fi internați și tratați posibilii pacienți infectați cu noul coronavirus.

sursa info şi foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here