„Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”.

Anunţul a fost făcut azi, de Administraţia Prezidenţială.

„Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior”, se mai precizează în comunicatul de presă al Preşedinţiei României.

Ordinul Naţional Steaua României este cea mai înaltă decoraţie pe care o poate acorda statul român cetăţenilor săi.

Dintre personalităţile decorate cu acest ordin, în grad de cavaler, menţionăm: celebrul antrenor de fotbal Mircea Lucescu, filozoful Neagu Djuvara, actriţa Dina Cocea, artistul Tudor Gheorghe, actorii Ovidiu Iuliu Moldovan, Victor Rebengiuc şi Colea Răutu, filozoful Gabriel Liiceanu etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here