Jucătoarea de tenis de câmp Simona Halep, liderul mondial feminin la zi, a fost azi diagnosticată cu hernie de disc. Halep a fost eliminată repede de la ultimele turnee la care a participat, acuzând de fiecare dată dureri.

O investigaţie RMN (rezonanţă magnetică nucleară) a relevat faptul că la originea acestor dureri se află o hernie de disc.

„Am fost suspusă unui RMN și am aflat că am hernie de disc. Voi vorbi cu doctorii zilele următoare și sper să mă întorc în curând pe teren”, a scris sportiva, pe pagina sa de facebook.

Ea va trebui, probabil, să se opereze, ceea ce înseamnă că va avea nevoie şi de o perioadă de refacere postoperatorie.

În aceste condiţii, există posibilitatea ca Halep să rateze participarea la cea mai importantă competiţie a tenisului de câmp profesionist, Turneul Campioanelor. Acest turneu grupează cele mai bune opt jucătoare a lumii şi e prevăzut să se joace la Singapore, între 21 şi 28 luna aceasta.

Hernia de disc este o afecţiune a coloanei vertebrale, care survine atunci când una sau mai multe dintre vertebre se deplasează în plan vertical sau orizontal. Cel mai adesea, apare din cauza suprasolicitării organismului, ceea ce pare să fi fost cazul aici.

Boala e foarte dureroasă, dar intervenţia chirurgicală e una de rutină, care nu pune probleme şi rezolvă total suferinţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here