Simfonia Lalelelor 2022 se va desfăşura în Parcul Lunca Argeşului din Piteşti

Date:

Share post:

Anul acesta, ediţia a 45-a a Simfoniei Lalelelor se va desfășura în Parcul Lunca Argeșului din Piteşti, şi nu în centrul oraşului, aşa cum era până acum. Evenimentul va avea loc în perioada 15–17 aprilie 2022.

Pregătirile deja au început, iar pentru ineditul eveniment în Parcul Lunca Argeşului s-au plantat aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea.

„Spectacolul de culoare și frumusețe generat de sărbătoarea florilor cuprinde manifestări diverse, unele cu tradiție, precum expoziția și târgul de flori, dar și atracții noi, pentru toate vârstele: evenimente culturale – conferințe, lansări de carte etc. – și de divertisment, zonă de food și de picnic, dar și spectacole în aer liber.

Cea de-a 45-a ediție a expoziției dendro-floricole „Simfonia Lalelelor” va pune în valoare măiestria și originalitatea creațiilor artiștilor florali care vor participa la evenimentul organizat în Parcul Lunca Argeșului, timp de trei zile, în perioada 15 – 17 aprilie 2022.

Tematica expoziției din acest an va fi „Bloom of Hope / Înflorirea speranței”, iar, în cadrul acesteia, vizitatorii vor putea admira aranjamente florale, plante ornamentale la ghiveci, material dendro-floricol, accesorii decorative, mobilier urban pentru parcuri şi grădini, literatură de specialitate şi noutăţi în domeniu – și vor avea posibilitatea de a-și achiziționa produse pentru casă şi grădină, din târgul de flori.

Iubitorii de frumos, de artă și horticultură, dar și de mișcare în aer liber și socializare sunt așteptați la cel mai frumos festival pe care Orașul Lalelelor îl oferă piteștenilor și oaspeților din țară și de peste hotare: Simfonia Lalelelor, ediția 45! Pentru că este o sărbătoare a întregului oraș, florile vor putea fi admirate în parcurile și spațiile verzi din toate zonele municipiului, anul acesta fiind plantați aproximativ 160 de mii de bulbi de lalea, alături de alte flori de sezon”, se menţionează într-un comunicat de presă al municipalităţii.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local Pitești, prin Salpitflor, SPEP, ADP, Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, în parteneriat cu Universitatea din Pitești – Facultatea de Științe, specializările Horticultură și Biologie – și cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Nota redacţieiAm marcat acest articol ca fiind unul publicitar, pentru că aşa şi este, nu pentru că Primăria Piteşti, vreuna din societăţile/instituţiile sale sau Consiliul Judeţean Argeş ne-ar plăti pentru aşa ceva. Nu ne plăteşte. Plăteşte, însă, multe alte publicaţii. Noi publicăm aşa ceva pro bono, pentru că am considerat că e de interes cetăţenesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular