Summit-ul șefilor de state și de Guverne din Uniunea Europeană, la care participă, printre alții, președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a început azi la Sibiu.

Principalul subiect al discuțiilor este viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024.

Peste 2.000 de oameni sunt prezenți azi la prânz în Piața Mare din Sibiu. Președintele Klaus Iohannis, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, au fost primiți cu aplauze de cei prezenţi în centrul istoric al Sibiului.

„În acestă zi a Europei suntem cu toții împreună să vorbim despre Europa, despre proiectele comune.

În mai puțin de 15 zile vom avea alegeri europene. Cetățenii europeni vor avea de ales dacă vrem să construim în continuare împreună sau să distrugem Europa prin poziții nationaliste.

Azi vom discuta despre viitorul Europei si despre proiectele pe care trebuie să le apărăm”, a spus, printre altele, preşedintele Macron.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here